Kinderboekenweek in teken van poëzie

Nieuws

Natuurlijk zullen de boeken met poëzie voor kinderen een speciaal plaatsje krijgen, maar daarnaast is een tentoonstelling gemaakt met de bekroonde Griffels-, Penselen- en Kinderjuryboeken. Deze boeken kunnen gratis gereserveerd worden. In de vitrines van de bibliotheek zijn oude poeziealbums te zien.

MAARN - Gisteren - 1 oktober - is de Kinderboekenweek van start gegaan. Tot en met 10 oktober zal poëzie centraal staan. Het motto is: ‘Zinnenverzinzin’. In de bibliotheek van Maarn zal met veel activiteiten ruimschoots aandacht zijn voor de Kinderboekenweek.

door Monique José Timmermans

Vooruitlopend op de start van de Kinderboeken week is op 25 september de kinderboekenschrijver Bies van Ede op bezoek geweest. Met groep 8 van de basisscholen heeft hij zich gebogen over de vraag wat het verschil is tussen proza en poëzie. Voor de kinderen van groep 5 speelt poppenspeler Jogchem Jalink de de poëtische en humoristische muziekvoorstelling ‘Het is groen en het rijmt’. De echte jeugdopera ‘Goud’ wordt op vrijdagochtend 10 oktober opgevoerd in De Kapel. De kinderen van de groepen 6 en 7 worden hiervoor uitgenodigd.

Vanaf 1 oktober kunnen kinderen, die graag gedichten maken, een poëziekaart ophalen in de bibliotheek. Op woensdag 8 oktober van 14.00-16.00 uur zijn de kinderen uitgenodigd, die in de bibliotheek gedichten willen maken. Vanaf 16.00 uur is er een afsluiting met een prijsuitreiking. De gemaakte gedichten worden aan een waslijn opgehangen. Tenslotte treedt het instaporkest van Manderen op dinsdagavond 7 oktober om 19.00 uur op en zijn er voor de kinderen ballonnen, kleurplaten en boekenleggers.

advertentie
Afbeelding
Bommetje in Bosbad Leersum een spetterend succes 3 uur geleden
Afbeelding
Bestuurder loopt brandwonden op bij camperbrand in Maarn 14 uur geleden
Afbeelding
Trudie van Haaster wint de Hans Nijhof kunstprijs 2022 gisteren
PREMIUM
Afbeelding
Flip Buurmeijer schrijft boek over mannen en hun hobby 4 jul, 07:20
Afbeelding
Bridgedocent Simon de Wijs van Bridgewijs wint Europese titel 4 jul, 07:14
PREMIUM
Afbeelding
‘Het is gewoon leuk om mee te doen’ 3 jul, 14:55
PREMIUM
Afbeelding
Crowdfunding voor rolstoelbus voor broertjes uit Driebergen 3 jul, 07:30