Kinderboekenweek in teken van poëzie

Nieuws

Natuurlijk zullen de boeken met poëzie voor kinderen een speciaal plaatsje krijgen, maar daarnaast is een tentoonstelling gemaakt met de bekroonde Griffels-, Penselen- en Kinderjuryboeken. Deze boeken kunnen gratis gereserveerd worden. In de vitrines van de bibliotheek zijn oude poeziealbums te zien.

MAARN - Gisteren - 1 oktober - is de Kinderboekenweek van start gegaan. Tot en met 10 oktober zal poëzie centraal staan. Het motto is: ‘Zinnenverzinzin’. In de bibliotheek van Maarn zal met veel activiteiten ruimschoots aandacht zijn voor de Kinderboekenweek.

door Monique José Timmermans

Vooruitlopend op de start van de Kinderboeken week is op 25 september de kinderboekenschrijver Bies van Ede op bezoek geweest. Met groep 8 van de basisscholen heeft hij zich gebogen over de vraag wat het verschil is tussen proza en poëzie. Voor de kinderen van groep 5 speelt poppenspeler Jogchem Jalink de de poëtische en humoristische muziekvoorstelling ‘Het is groen en het rijmt’. De echte jeugdopera ‘Goud’ wordt op vrijdagochtend 10 oktober opgevoerd in De Kapel. De kinderen van de groepen 6 en 7 worden hiervoor uitgenodigd.

Vanaf 1 oktober kunnen kinderen, die graag gedichten maken, een poëziekaart ophalen in de bibliotheek. Op woensdag 8 oktober van 14.00-16.00 uur zijn de kinderen uitgenodigd, die in de bibliotheek gedichten willen maken. Vanaf 16.00 uur is er een afsluiting met een prijsuitreiking. De gemaakte gedichten worden aan een waslijn opgehangen. Tenslotte treedt het instaporkest van Manderen op dinsdagavond 7 oktober om 19.00 uur op en zijn er voor de kinderen ballonnen, kleurplaten en boekenleggers.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Feestelijk 70e Bloemencorso in Leersum: ‘Prachtig dat we dit weer meemaken’ 4 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (2): ‘Het brengt extra uitdagingen met zich mee’ 5 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Een moment voor een monument: De lange historie van het veer 13 aug, 07:30
Afbeelding
Lezing over het leven en de werken van Mondriaan in het Torenlaan Theater 12 aug, 17:35
PREMIUM
Afbeelding
Aldi vangt bot bij rechter: Bouwplan voor de Appelgaard op dood spoor 12 aug, 07:32
PREMIUM
Afbeelding
Subsidie voor bridgeles bij ABCD: ‘We willen mensen uit hun isolement halen’ 12 aug, 07:30
Afbeelding
Aangepaste dienstregeling tijdens Vuelta 11 aug, 16:47