Hans Hagen bezoekt De Kameleon

2 oktober 2008 om 00:00 Nieuws

Hans Hagen staat de komende dagen nadrukkelijk in het nieuws, omdat hij het Kinderboekenweekgeschenk 2008 heeft geschreven. De titel van het uitgekomen geschenk is ‘Vlammen’. De leerlingen van De Kameleon werden vorige week alvast warm gemaakt voor de Kinderboekenweek.

Jeugdschrijver maakt leerlingen enthousiast DOORN - Vijf dagen voor het begin van de Kinderboekenweek bezocht kinderboekenschrijver Hans Hagen basisschool De Kameleon in Doorn. Maar liefst zes groepen ontmoetten de bekende kinderboekenschrijver in de speelzaal van de school.

Hagen deed dit op een speelse manier en gebruikte daarbij zijn grote zwarte tas waar hij zijn boeken uit te voorschijn haalde. Ook toverde hij er diverse grappige voorwerpen uit. Zo blies hij met een bellenblazer, om de kinderen net als in een gedichtje uit één van zijn bundels, te laten ervaren of het te horen is wanneer een bel knapt.

Signeren

De kinderen en leerkrachten luisterden aandachtig en kregen gedichtjes te horen uit zijn boeken ‘Jij bent de liefste’, ‘Van jou en van mij’ en ‘Lichtjes in je ogen’. Daarnaast las Hagen passages voor uit enkele van zijn Jubelientje boeken. En na afloop nam Hagen uitgebreid de tijd om de meegebrachte boeken te signeren.

advertentie
advertentie