Herdenkingsconcert componistes

25 september 2008 om 00:00 Nieuws

Catharina van Rennès geldt als de bekendste componiste en zangpedagoge die Utrecht gekend heeft. Zij leefde van 1858 tot 1940. De internaal bekende concertzanger dr. Pieter Vis organiseerde 25 en 15 jaar geleden soortgelijke herdenkingsconcerten. Tijdens het middagconcert op 12 oktober zingt Vis verschillende solo’s en vertolkt hij duetten met de talentvolle sopraan Isabel Delemarre. Zij worden op orgel en vleugel begeleid door Christian Feddegan en Piet Noort.

Doorns tintje bij concert in Utrecht DOORN/UTRECHT - Nederlands beroemdste zangpedagoge Catharina van Rennès wordt op zondagmiddag 12 oktober herdacht. In de Lutherse Kerk in Utrecht wordt een concert georganiseerd ter gelegenheid van het honderdvijftigste geboortejaar van Van Rennès. Aan het concert is ook een Doorns tintje verbonden.

Aan het herdenkingsconcert is ook een Doorns tintje verbonden. Naast liederen van Catharina van Rennès worden ook werken van Hendrika van Tussenbroek ten gehore gebracht. Van Tussenbroek werd bijna 75 jaar geleden in Doorn begraven. Toentertijd was zij een gewaardeerd collega van Van Rennès. Tijdens het herdenkingsconcert worden circa vijftien liedjes van Hendrika van Tussenbroek ten gehore gebracht. Van Tussenbroek en Van Rennès worden vaak in één adem genoemd. Van Tussenbroek was echter een stuk bescheidener dan haar collega. In 2010 is het 75 jaar geleden dat zij begraven werd op de oude dorpsbegraafplaats van Doorn. De laatste tien jaren van haar leven woonde Van Tussenbroek in Doorn. Zij woonde bij de bevriende componiste Geertruida van Vladderacken, die het Woudhuis aan de Woestduinlaan bewoonde.

Tijdens dit middagconcert worden bekende liederen van beide genoemde componistes ten gehore gebracht. Bekende meezingers van Hendrika van Tussenbroek zoals ‘Wordt wakker, het zonnetje is al op’ en ‘Amsterdam, die grote stad’ staan ook op het programma.

Het herdenkingsconcert rondom Catharina van Rennès vindt op zondagmiddag 12 oktober van 15.00 uur tot 17.00 uur plaats in de Lutherse Kerk, Hamburgerstraat 11 in Utrecht. De voorverkoop voor kaarten start zaterdag 27 september bij Muziekhandel Broekmans en Van Poppel aan de Korte Jansstraat 13-15 in Utrecht. Meer informatie en/of reservering bij dr. Pieter Vis op tel. 030-6382482 of 06-23149414.

Lezersactie

In samenwerking met nieuwsblad De Kaap is een speciale actie gestart. Normale toegangskaarten kosten €10,-, maar concertbezoekers die dit artikel meebrengen krijgen €5,- korting.

advertentie
advertentie