Vrijwilligers oefening Rode Kruis

25 september 2008 om 00:00 Nieuws

DOORN - Opvang en verzorging behoort bij rampenhulpverlening, welke door het Nederlandse Rode Kruis al jaren verzorgd wordt. Voor een reeks trainingen in Doorn zoekt het Rode Kruis vrijwilligers die de rol van slachtoffer of evacué kunnen spelen tijdens de oefeningen.

Door veranderingen bij de rijksoverheid en veranderde inzichten binnen het Nederlandse Rode Kruis is er gekomen tot een vernieuwde opleiding Opvang en Verzorging voor de Rode Kruisvrijwilligers tot stand gekomen. Inmiddels hebben verschillende teams, waaronder het district ‘t Sticht, de vernieuwde cursus met succes afgerond.

Om het geleerde in praktijk te toetsen en eigen te maken, is besloten een reeks trainingen te organiseren. De bij het district aangesloten afdelingen werken hierbij nauw samen. Ook de naastgelegen afdelingen Rhenen en Wijk bij Duurstede nemen aan de trainingen deel. De oefeningen zijn gepland op maandag 13, dinsdag 14 en woensdag 15 oktober van 19.30 tot 22.30 uur. Voor deze oefeningen is een groot aantal vrijwilligers/evacués nodig. Van deze vrijwilligers wordt verwacht dat zij de rol die zij als evacué krijgen toebedeeld met inlevingsvermogen en overtuiging spelen. De trainingen worden gehouden in de gebouwen van BNMO veteranencentrum aan de Woestduinlaan 87. Aanmelden kan via nrk-oefening2008@live.nl of op tel. 0346-212932 of 0343-414780.

advertentie
advertentie