Volop belangstelling voor Dorpskerk

Nieuws

Vele vrijwilligers zorgden voor een vriendelijke ontvangst en hun eigen enthousiasme over het markante kerkgebouw met het fraaie orgel werkte aanstekelijk. Beklimming van de toren was helaas niet mogelijk, omdat de aansprakelijkheid bij een eventueel ongeval nog niet was geregeld. Door de cultuurhistorische Commissie was een gidsje samengesteld met wetenswaardigheden over Maarsbergen en haar kerk.

‘Tijd rijp voor tweemaandelijks concert’ MAARSBERGEN - De Dorpskerk van Maarsbergen was tijdens Open Monumentendag ter bezichtiging opengesteld en in ‘Het Gebouwtje’ werden de bezoekers voorgelicht over het werk van het pastoraat, het diaconaat en het bestuur. Er bleek volop belangstelling te zijn voor dit initiatief.

door Han Overkamp

‘s Middags bespeelde de 17-jarige Seline Haalboom het kerkorgel. Na het orgelconcert bracht de Cantorij Maarn haar repertoire ten gehore. Initiatiefnemer Arie de Groot: ,,Deze monumentale kerk verdient het om gezien en beleefd te worden. Dat gebeurde met succes afgelopen zaterdag. Na afloop was iedereen het erover eens dat een dergelijke open dag voor herhaling vatbaar is. ,,Bijvoorbeeld al volgend jaar, bij het 125-jarig bestaan. Bovendien lijkt de tijd rijp om tweemaandelijks een concert in de kerk te organiseren.”

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Complicaties in Driebergen: vijf nieuwbouwwoningen minder aan de Sportlaan 12 uur geleden
Afbeelding
Jeroen Hermkens en Nicolaas Wijnberg voor het eerst samen 13 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
U-complex voor Lange Dreef; eindelijk zicht op afronding Groene Tuinen 14 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Bemiddeling tussen boer en buurt; mediation moet einde maken aan de polarisatie 16 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Groen licht voor veehouder: ‘Ik kan vergunning niet weigeren,’ zegt Naafs 17 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Spectaculaire hippische topsport op Landgoed Maarsbergen 19 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Nieuw vakantiehuis geopend in Doorn: ‘Vakantie moet voor elk mens mogelijk zijn’ 22 uur geleden