Volop belangstelling voor Dorpskerk

18 september 2008 om 00:00 Nieuws

Vele vrijwilligers zorgden voor een vriendelijke ontvangst en hun eigen enthousiasme over het markante kerkgebouw met het fraaie orgel werkte aanstekelijk. Beklimming van de toren was helaas niet mogelijk, omdat de aansprakelijkheid bij een eventueel ongeval nog niet was geregeld. Door de cultuurhistorische Commissie was een gidsje samengesteld met wetenswaardigheden over Maarsbergen en haar kerk.

‘Tijd rijp voor tweemaandelijks concert’ MAARSBERGEN - De Dorpskerk van Maarsbergen was tijdens Open Monumentendag ter bezichtiging opengesteld en in ‘Het Gebouwtje’ werden de bezoekers voorgelicht over het werk van het pastoraat, het diaconaat en het bestuur. Er bleek volop belangstelling te zijn voor dit initiatief.

door Han Overkamp

‘s Middags bespeelde de 17-jarige Seline Haalboom het kerkorgel. Na het orgelconcert bracht de Cantorij Maarn haar repertoire ten gehore. Initiatiefnemer Arie de Groot: ,,Deze monumentale kerk verdient het om gezien en beleefd te worden. Dat gebeurde met succes afgelopen zaterdag. Na afloop was iedereen het erover eens dat een dergelijke open dag voor herhaling vatbaar is. ,,Bijvoorbeeld al volgend jaar, bij het 125-jarig bestaan. Bovendien lijkt de tijd rijp om tweemaandelijks een concert in de kerk te organiseren.”

advertentie
advertentie