Topgolfers op GC Anderstein

Nieuws

In het kader van de Canon Pro Golf series speelden Ian Woosnam en Peter Baker, samen met de in Nederland werkende pro Russell Broadbent een demonstratiewedstrijd. Daarnaast speelden zij een ‘beat the pro’ (versla de professional) met teams, bestaande uit gasten van Canon Nederland. Diverse leden hadden deze gelegenheid aangegrepen om te kijken hoe deze klinkende namen op ‘hun’ baan zouden spelen.

Demonstratie- wedstrijd met humor en tips MAARSBERGEN - Het was afgelopen maandag hartstikke druk op golfclub Anderstein. Voor het eerst in haar 20-jarig bestaan mocht Anderstein internationale topgolfers op haar golfbaan verwelkomen.

door Monique José Timmermans

De serie golfevenementen wordt jaarlijks in diverse landen in Europa en Afrika georganiseerd, de Nederlandse wedstrijd vond dit jaar dus in Maarsbergen plaats. Ian Woosnam is bekend als een van de legendarische vijf golfers die het Europese topgolf op de wereldkaart hebben gezet en Europa succes bracht tijdens de Ryder Cup, een wedstrijd tussen de Europese en de Amerikaans topgolfers die binnenkort weer van start gaat.

Peter Baker is tijdens het KLM Open afgelopen augustus op de Kennemer in Zandvoort nog als 12e geëindigd. Russell Broadbent ging als golfer en als spreker door de baan.

In een zeer ontspannen sfeer kregen de toeschouwers met het koppel Woosnam en Baker naast prachtige golfslagen, ook humor en veel tips op golfgebied. ,,Het zijn bijzonder goede vrienden van elkaar en dat merk je. Peter Baker gaat bijna elke wedstrijd met ons mee en is zeer interactief met het publiek. Hij neemt Woosnam - die normaal wat terughoudender is - daarin in mee”, aldus de woordvoerder van Canon Europa.

Veel tijd

Tijdens de demonstratiewedstrijd namen de spelers veel tijd voor het publiek, dat alle gelegenheid kreeg hun golfvragen te stellen. ,,In de tijd dat ik nog als fulltime professional meedraaide in de PGA-tour oefende ik ongeveer 1 à 1,5 uur per dag.”, aldus Woosnam. Hetgeen het commentaar van Broadbent opleverde: ,,Dat lijkt mij erg weinig.” Voor de windrichting keek de Ier Woosnam naar de wolken: ,,Er zijn altijd wolken in Nederland.”

Baker was wel in voor een geintje. Hij legde zijn handdoek op de grond en ging op de knieën voor een afslag met een driver. ,,Het is al niet normaal om hier met een driver af te slaan, het is zo smal tussen de bomen. In een serieuze wedstrijd zou ik dat nooit doen”, aldus commentator Broadbent die niet achter wilde blijven en ook z’n driver uit de tas haalde. De ballen verdwenen inderdaad tussen de bomen. Herkenning voor het amateurpubliek: ,,Kijk, dat kunnen wij nu ook.” Op de laatste hole bunkerles (slaan uit het zand) van de meesters: ,,De meeste golfers hebben de juiste techniek voor een bal die grotendeels onder het zand ligt, het zijn hakkers”, aldus Woosnam. Waarna Baker in alle rust uitlegde en voordeed hoe het echt moet.

Behalve het publiek en Anderstein hadden ook de beide golftoppers genoten van de dag. Het afscheidscadeautje - een paar golfklompen - zorgde voor een laatste lach.

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Complicaties in Driebergen: vijf nieuwbouwwoningen minder aan de Sportlaan 13 uur geleden
Afbeelding
Jeroen Hermkens en Nicolaas Wijnberg voor het eerst samen 14 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
U-complex voor Lange Dreef; eindelijk zicht op afronding Groene Tuinen 15 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Bemiddeling tussen boer en buurt; mediation moet einde maken aan de polarisatie 17 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Groen licht voor veehouder: ‘Ik kan vergunning niet weigeren,’ zegt Naafs 19 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Spectaculaire hippische topsport op Landgoed Maarsbergen 20 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Nieuw vakantiehuis geopend in Doorn: ‘Vakantie moet voor elk mens mogelijk zijn’ 23 uur geleden