Termijn nota peuterspeel- zaal korter

Nieuws

Voor de fracties uit de gemeenteraad zijn nog niet alle vragen rond het peuterspeelzalen beleid beantwoord. De ouderbijdrage is een heikel punt: ,,waarom is deze zo hoog, een maximum van 82,50 tegen een landelijk gemiddelde van circa 47 Euro.”, vraagt de SP’er Martin Jacobs. D66 is benieuwd naar de samenspraak tussen peuterspeelzaal en gemeente. ,,Wat is het draagvlak?”, aldus Jan Willem Eggink die ook meent dat ,,schaalvergroting niet altijd een verbetering is.”

Harmonisatie akkoord, beleid nog uitwerken HEUVELRUG - In de commissie Samenleving van de gemeente op 10 september hebben de fracties er voor gepleit de nota voor het peuterspeelzaalbeleid voor een kortere periode dan aangegeven (2009 - 2013) vast te stellen. Wethouder Clemens van der Burg heeft hiermee ingestemd.

door Monique José Timmermans

Hans van Zetten van de VVD heeft daags voor de vergadering een inhoudelijk gesprek gehad met de stafmedewerkers waarin de 25 vragen die hij schriftelijk had gesteld aan de orde zijn geweest. Voor Van Zetten is het opportuun dat de nota alleen tegen het licht van harmonisatie moet worden gezien. ,,En gezien de doelstelling harmonisatie is de periode 2009-2013 te lang.” Zorg uit Van Zetten nog ten aanzien van de financiering: ,,Zelfs wij erkennen het knelpunt van de ouderbijdrage voor mensen net boven het minimum. En er wordt toch geen open einde regeling gecreëerd?”

Hanneke Sollman van de CU ging juist niet uit van harmonisatie, maar van de inhoud en daarover is zij tevreden. ,,Met deze nota zullen wij de motie ten aanzien van twee leidsters op een groep niet indienen.” Sollman zet eveneens vraagtekens bij de maximale ouderbijdrage. Net als GroenLinks die ook een visie op samenwerking mist: ,,Als dit is wat nu bereikt is, dan de nota vaststellen voor een kortere periode.” Ook voor het CDA is het tijdpad van de nota te lang; ,,het gaat om harmonisatie en op dat punt is de nota o.k., maar wat bieden we de kinderen inhoudelijk?”

Volgens wethouder Van der Burg zijn de peilers van de nota hamonisatie van de subsidie en kwaliteitsverbetering. De periode van 4 jaar is gebruikelijk, maar kan zeker korter. Met betrekking tot de ouderbijdragen zegt Van der Burg toe voor de raadsvergadering aanpassing van de ouderbijdrage te laten doorrekenen, ondanks het feit dat hij geen voorstander van zo’n systeem is.

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Bemiddeling tussen boer en buurt; mediation moet einde maken aan de polarisatie 1 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Groen licht voor veehouder: ‘Ik kan vergunning niet weigeren,’ zegt Naafs 2 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Spectaculaire hippische topsport op Landgoed Maarsbergen 3 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Nieuw vakantiehuis geopend in Doorn: ‘Vakantie moet voor elk mens mogelijk zijn’ 7 uur geleden
Afbeelding
Bommetje in Bosbad Leersum een spetterend succes 5 jul, 07:45
Afbeelding
Bestuurder loopt brandwonden op bij camperbrand in Maarn 4 jul, 20:45
Afbeelding
Trudie van Haaster wint de Hans Nijhof kunstprijs 2022 4 jul, 11:16