Gelijkspel dames Fortissimo

18 september 2008 om 00:00 Nieuws

COTHEN - De handbalsters van GOconnectIT/Fortissimo moesten het in de tweede competitiewedstrijd van de Eredivisie opnemen tegen Venus/Nieuwegein. In een extreem hete sporthal deelden de handbalsters de punten: 25-25

De wedstrijd begon aftastend en beide teams wisten de eerste vijf minuten niet tot scoren te komen. Pas in de zesde minuut opende Lindy Mocking de score en leek de Cothense formatie op stoom te komen. Ze sloegen voor de eerste maal een klein gaatje naar 1-3 in de zevende minuut. Venus/Nieuwegein trok na een paar minuten echter de stand weer recht naar 3-3. Dit scoreverloop was het beeld van de gehele eerste helft. Dan weer sloeg GOconnectIT/Fortissimo een klein gaatje van 2 doelpunten om vervolgens Venus/Nieuwegein weer langszij te zien komen. Uiteindelijk werd er gerust bij een stand van 11-13.

Tot aan de 10e minuut van de 2e helft wisten de Cothense dames een voorsprong van 3 doelpunten vast te houden, stand 14-17, om vervolgens Venus/Nieuwegein binnen 3 minuten weer langszij te laten komen: 17-17. Dan trok GOconnectIT/Fortissimo weer aan de rem en sloeg weer een gaatje van 2 of 3 doelpunten. Met nog 4,5 minuut op de klok en een stand van 22-25 op het bord, leek de wedstrijd gespeeld. Maar niets was minder waar. Door te snel afronden gaven zij binnen 2 minuten deze voorsprong weer weg. Daarom werden de punten gedeeld: 25-25.