Fraai uitzicht vanaf bouwkraan

18 september 2008 om 00:00 Nieuws

Vrachtwagens rijden af en aan om de bouw voor de 35 appartementen uitgegraven te krijgen. Temidden van deze bouwput staat een grote bouwkraan die gedurende de gehele bouwperiode aanwezig zal zijn om de bouw van de appartementen mogelijk te maken. Op dit moment wordt er gewerkt aan de ondergrondse stallingsgarage. Het project biedt een diversiteit aan appartementen voor diverse doelgroepen. Een aantal is gekocht door Woningbouwvereniging Amerongen voor de verhuur. Een aantal is verkocht aan VoV Woon, die het kopen van een woning voor starters door middel van subsidie mogelijk maakt. Daarnaast zijn er 19 vrije sector koopappartementen met een prijsstelling varierend van €265.600,- tot €500.600,-.

Werkzaamheden op voormalige molenterrein AMERONGEN - Op de Utrechtse Heuvelrug geldt Amerongen letterlijk als het hoogste punt. Recent heeft de kern een nieuw hoogste punt gekregen. De metershoge bouwkraan in de bouwput van project Prattenbergh op het voormalige molenterrein geeft een fraai uitzicht over de kern, de uiterwaarden, de Rijn en het Kasteel. Het uitzicht reikt zelfs tot aan het Amerongse Bos.

Het project krijgt een zeer bijzonder karakter door de aanwezigheid van de molen. De molenstomp is vorig jaar op spectaculaire wijze verplaatst en zal op zijn nieuwe locatie weer geheel in oude luister worden hersteld. De in Amerongen woonachtige architect Jan Griffioen tekende voor het ontwerp van het complex. Het ontwerp sluit dan ook nauw aan bij het karakter van Amerongen. Vanaf de Burgemeester Jhr. H. van den Boschstraat hebben de appartementen de uitstraling van woonboerderijen in een stijl die aansluit bij de molen. Vanaf de Koningin Wilhelminastraat zijn de appartementen moderner vormgegeven.

advertentie
advertentie