SVMM boekt met 7-6 eerste korfbalzege nieuwe seizoen

Nieuws

SVMM speelt dit jaar weer met twee oude bekenden in de ploeg. Marjan Hamersma vult de plaats in van Alette van der Sluis, zij staat dit seizoen als coach naast de ploeg en Harry Hamersma heeft zijn rol als coach ingewisseld om weer mee te spelen in het team. Vanwege de afwezigheid van Erik vd Brink stond Richard Doornekamp in de basis.

MAARN - De eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen speelden de korfballers van SVMM tegen Viking 4 uit Wijk bij Duurstede. Beide ploegen kennen elkaar goed van wedstrijden uit het verleden. En het meespelen van oud-SVMM speler J. van der Sluis zorgde voor extra motivatie bij beide teams om er een mooie strijd van te maken.

SVMM kwam goed uit de startblokken. Het eerste aanvalsvak had maar korte tijd nodig om zijn draai te vinden. En na een paar leuke kansen maakte Richard Doornekamp de openingstreffer met een afstandsschot. De verdediging van SVMM hield goed stand tegen de dreiging van Viking. Met name het onderscheppen van de bal in de korfzone maakte dat Viking kon afronden. Ondertussen wist SVMM wel verschillend kansen te creeren, waarbij goed vangwerk de basis was van de lange aanvalsopzetten. Uiteindelijk maakte Jako van Dijk de 2-0. Ook het tweede aanvalsvak leek de zaken goed op orde te hebben. Een fraai afstandsschot van Harry Hamersma betekende een luxe voorsprong van 3-0.

Viking bleef wel aandringen en slaagde er in een strafworp te verzilveren. Dit gaf de ploeg schijnbaar nieuwe energie. Want met twee treffers hedden de bezoekers de stand weer gelijk getrokken. SVMM bleef geconcentreed en meteen na de baluitname scoorde Justin Doornekamp met een afstandstreffer 4-3. Het bleef spannend. Gelukkig was Harry Hamersma de eerste die wederom zuiver van afstand was. Daarna werden de dames in het eerste aanvalsvak in stelling gebracht.

In de laatste 10 minuten was het voor SVMM zaak om geen gekke dingen te doen en de voorsprong veilig te stellen. Uit een verwarrende situatie in de aanval van SVMM hielden de dames het hoofd koel. Terwijl de verdediging even niet op stond te letten maakte Saskia Jongsma met een slim doorloop balletje 7-4. SVMM liep in de slotfase nog tegen twee tegentreffers aan, maar wist wel de voorsprong vast tehouden.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Cultuur snuiven tijdens Kastelentocht van De Stichtse Aanspanning 1 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (1): ‘Buitenplaatsen zijn vaak zelfvoorzienend’ 7 aug, 07:30
Afbeelding
Maarnse Marion Buijink exposeert in het Rietveldpaviljoen 6 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Amerongen in teken van Vuelta 5 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Barbara Brouwer stopt met goud als international: ‘Op het hoogtepunt gestopt’ 4 aug, 07:30
Afbeelding
Veiligheidsregio: ‘Verhoogd risico op natuurbrand’ 3 aug, 18:04
Afbeelding
Officieel watertekort door droogte, verdeelplan treedt in werking 3 aug, 17:48