Tessa speelt kruistochtmeisje

11 september 2008 om 00:00 Nieuws

‘Kruistocht in Spijkerbroek’ is een musical van het Nationaal Jeugd Musical Theater, bekend van ‘Sjakie en de Chocoladefabriek’ en ‘Narnia’ en is in seizoen 2008-2009 de grootste reizende musical in Nederland en België. De cast bestaat uit 70 jonge en enkele volwassen acteurs.

Rol in musical Kruistocht in Spijkerbroek MAARN - De 11-jarige Tessa Willemsen uit Maarn speelt mee in de nieuwe musical ‘Kruistocht in Spijkerbroek’, naar het bekende boek van Thea Beckman. ,,Ik ben een kruistochtmeisje en speel vanaf de première op 27 september in Amstelveen tot februari ruim 20 voorstellingen mee. Gisteren stond ik in het musicalblok tijdens de uitmarkt in Rotterdam.”

door Monique José Timmermans

,,Eerst heb ik twee jaar op de musicalschool in Zwolle gezeten, nu zit ik al twee jaar op de musicalschool van het Nationaal Jeugd Musical Theater in Amsterdam. Elke woensdag hebben we drie uur les: zang, dans en drama. De meeste kinderen op de school wonen in of vlakbij Amsterdam. Gelukkig willen mijn ouders me elke week brengen. Alle kinderen die meedoen zitten op deze musicalschool, behalve Dré Hazes die wel meespeelt. Je mocht niet zomaar bij de Kruistocht-musical, ik heb echt auditie gedaan.”

Tijdens de zomervakantie heeft Tessa veel gerepeteerd. ,,De vakantie in Amsterdam begon eerder dan hier. Daarom heb ik vrij gekregen van school voor de eerste twee repetitieweken. Toen hadden we twee weken vrij en de laatste twee weken weer repeteren. Nu oefenen we elk weekend, soms zelfs zaterdag èn zondag. Omdat we niet alle voorstellingen mogen spelen zijn de kinderen verdeeld over de Genua-cast en de Jeruzalem-cast. Maar in het weekend oefenen we ook samen. Janke Dekker speelt mee en begeleidt de jeugdcast met zang.”

Boek is saai

,,Het boek kende ik nog niet, toen ik aan de musical begon ben ik het natuurlijk gaan lezen, maar ik heb het nog niet uit. Het is saai! De film heb ik een paar keer gezien, daarin is het verhaal alleen niet helemaal gelijk aan het boek, in de musical wel. Het verhaal weet ik nu natuurlijk wel. We hebben ook al een keer een doorloop gedaan van de hele musical, om te zien hoever we zijn. De kleding van het kruistochtmeisje heb ik nu twee keer aangehad. Toen het jeugdjournaal kwam filmen en voor de Uitmarkt gisteren. Op de uitmarkt hadden we trouwens veel succes, de mensen klapten heel hard.”

Het is de eerste keer dat Tessa meespeelt in zo’n grote productie en ook voor haar blijft het nog spannend hoe het totaalbeeld eruit zal zien en hoe het gaat met verkleden: ,,Eerst ben ik een kruistochtmeisje, dan voor één liedje een heel mooie Aziaat en dan weer kruistochtmeisje, met slordige haren en kleren. Het zijn geen tekstrollen, wel veel zang en dans”, vertelt de stralende Tessa.

,,Het leukste is de lol van het samen spelen en op toneel zijn. Je gaat veel met elkaar om, vooral de kinderen onderling.” En dan zijn er nog de leuke andere dingen: ,,20 kinderen mogen naar Life en Cooking op televisie en naar de uitreiking van de Belgische musical awards.”

www.kruistochtdemusical.nl.

advertentie
advertentie