Technivorm scoort goed bij test in VS

Nieuws

In gesprek met president-directeur G.C. Smit blijkt dit geen toevalstreffer te zijn, maar het resultaat van jarenlang intensief ontwikkelen en gebruikmaken van steeds meer en betere industriële toepassingen. Smit: ,,Technivorm-Moccamaster past bij de fabricage van haar producten uitsluitend hoogwaardige materialen toe. Door de grote en flexibele productiecapaciteit kunnen we elke opdracht snel uitvoeren. Het bedrijf heeft ruim 150 betrokken en ervaren medewerkers. Het verloop is klein en de expertise groot.”

AMERONGEN - Het Amerongse bedrijf Technivorm heeft, bij een door het toonaangevende blad ‘Cooks Illustrated’ uitgevoerde test van koffiezetapparaten, uitzonderlijk hoog gescoord. Het Technivorm-Moccamaster koffiezetapparaat is als enige geclassificeerd als “highly recommended”.

door Henk ten Hoeve

Smit was in de jaren zestig een bevlogen industrieel ontwerper en constructeur met een eigen ontwerpbureau,waarin hij in opdracht ontwierp voor derden. In 1964 besloot Smit zijn ontwerpen ook zelf te gaan fabriceren en richtte het bedrijf Technivorm op. Hij begon in een gehuurde fabriek in Elst met de productie van zelfontworpen trapladders en stapelreksystemen.

In de beginjaren werden vele duizenden exemplaren verkocht. In deze tijd had Technivorm ook succes met een zelfontworpen koffiemolen. In 1967 verhuisde de productieafdeling van Technivorm naar Amerongen. Smit liet achter zijn woning in het oude dorp een productiehal bouwen. Hier werden de activiteiten van Technivorm gestaag uitgebreid. In 1968 werd begonnen met de ontwikkeling van een koffiezetapparaat voor snel- en normaal filtermethode. Het succes leidde tot een explosieve groei van het bedrijf. In 1988 verhuisde het bedrijf naar het industrieterrein van Amerongen.

De koffiezetapparaten van Technivorm werden aanvankelijk uitsluitend gemaakt voor Douwe Egberts, die ze via hun geschenkwinkels in de Nederlandse huishoudens introduceerde. Technivorm-Moccamaster heeft altijd de ambitie gehad om haar producten wereldwijd af te zetten. Deze ambitie is de afgelopen decennia verwezenlijkt. Onder meer bedrijven uit Duitsland, Amerika, Dubai en Frankrijk en Scandinavië zijn inmiddels al jaren groot afnemers van de koffiezetapparaten. Smit: ,,Ook nu bezoeken we ieder jaar weer veel buitenlandse beurzen. Zo gaan we binnenkort weer naar Orlando in Florida. Ik doe mijn werk nog altijd met heel veel plezier.”

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
‘Het is gewoon leuk om mee te doen’ 11 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Crowdfunding voor rolstoelbus voor broertjes uit Driebergen 18 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Anne Laros maakt winnend ontwerp van monument valwind Leersum 2 jul, 13:52
PREMIUM
Afbeelding
Bewoners Doornse Vossensteinsteeg zijn verkeersoverlast beu 2 jul, 10:29
PREMIUM
Afbeelding
Siepie Roorda vijftig jaar lid van Aurora: ‘Veel veranderd, maar liefde voor muziek blijft’ 2 jul, 07:24
Afbeelding
Lokaal nieuws blijft op peil ondanks hogere energie- en papierprijzen 1 jul, 11:46
PREMIUM
Afbeelding
In korte tijd veel hulp voor Irpin: ‘Iedereen zet zich in voor de wederopbouw’ 1 jul, 07:30