Jeugdbrandweer toch present

Nieuws

,,Het aantal leden van de jeugdbrandweer Amerongen-Leersum is niet zo groot dat ze alles zelfstandig kunnen doen. Zij kunnen bijvoorbeeld niet lassen en dus is er hulp nodig. Na een wintersportvakantie kwamen ze met het idee om een skipiste te bouwen voor hun corsowagen. ‘Leuk om midden in de zomer een wintertafereel te laten zien met onder andere de après-ski’, hadden ze bedacht. Met behulp van Gert en Michiel Brouwer, Leo van Beek, Erwin Reemans, Daniël van de Graaf, Joost Loggers, Teus de Haas, Herman van Barneveld en Gerwin Hoogendoorn werd het idee gerealiseerd, en zo ontstond voor de eerste keer een volledig zelf gemaakte wagen’’, vertelt Anja Brouwer. Het enthousiasme was groot, zo groot dat het zelfs de grootste wagen - hij werd twee meter langer en breder dan vorig jaar aan de commandant was beloofd en er moeten 72.000 dahlia’s in 21 kleuren op - in de geschiedenis van de jeugdbrandweer wordt.

Achtste deel- name dankzij saamhorigheid AMERONGEN/LEERSUM - Het scheelde maar weinig of de achtste deelname aan het bloemencorso van de jeugdbrandweer Amerongen-Leersum was niet doorgegaan. Maar doordat de leden van de ‘grote brandweer’ er hun schouders hebben ondergezet, rijdt er toch weer een wagen van de jeugdbrandweer mee. ,,Deze saamhorigheid geeft ons een heel goed gevoel’,’ zegt Anja Brouwer, die samen met Marianne van Barneveld het stokje heeft overgenomen van Leo van Beek en Gerwin Hoogendoorn.

door Jan Meijer

,,Nadat de wagen de lasfase bij Bouwbedrijf Brouwer was gepasseerd, is hij verplaatst naar de familie Van Barneveld. Daar hebben de ‘kids’ het papier maché aan gebracht. Bloem- en kleurspecialist Kees van Alfen was daarbij behulpzaam. Er zijn natuurlijk veel witte bloemen nodig en als blijkt dat er daar niet voldoende van zijn, keren we de bloemen gewoon om en maken we de piste groen. Dan wordt het een zomerpiste,’’ grapt Anja Brouwer.

De laatste fase van de bouw vindt plaats in en bij de kazerne aan de Beatrixlaan. ,,Wat in februari nog een idee was en wat met behulp van leden, oud-leden, familie, sponsors - iedereen die je om hulp vroeg, stond meteen klaar en dat geeft een fantastisch gevoel - tot een corsowagen is getransformeerd wordt dan beplakt met bloemen. Dan wordt het ‘familiegevoel’ dat ontstaat als jong en oud samen bezig zijn, heel groot. Ondanks de vakantieperiode waarin de laatste weken werd gewerkt, was er heel veel hulp,’’ vertelt Anja Brouwer trots.

Het ontwerp is uiteindelijk een geweldig stukje vakmanschap. De perspectiefwerking van een skipiste komt volledig tot uitdrukking. Bovenaan de piste een huisje in de verte en dan naar beneden een steeds groter wordende sneeuwhelling. ,,En vergeet niet naar de achterkant te kijken, daar hebben we voor een leuk detail gezorgd’’, maakt Anja Brouwer ons nieuwsgierig. ,,Voor iedereen die de ontwikkeling op de voet wil volgen is er een Corso Nieuwsbrief die alweer de vierde editie beleefd heeft. ,,En voor volgend jaar hebben we ook al een idee ontwikkeld. Dus de negende deelname komt er ook. Maar nu eerst zorgen dat we volgende week zaterdag op het parcours komen’’, besluit Anja Brouwer.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Feestelijk 70e Bloemencorso in Leersum: ‘Prachtig dat we dit weer meemaken’ 10 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (2): ‘Het brengt extra uitdagingen met zich mee’ 11 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Een moment voor een monument: De lange historie van het veer 13 aug, 07:30
Afbeelding
Lezing over het leven en de werken van Mondriaan in het Torenlaan Theater 12 aug, 17:35
PREMIUM
Afbeelding
Aldi vangt bot bij rechter: Bouwplan voor de Appelgaard op dood spoor 12 aug, 07:32
PREMIUM
Afbeelding
Subsidie voor bridgeles bij ABCD: ‘We willen mensen uit hun isolement halen’ 12 aug, 07:30
Afbeelding
Aangepaste dienstregeling tijdens Vuelta 11 aug, 16:47