‘Feest der Spijzen’ op Beukenrode

31 juli 2008 om 00:00 Nieuws

DOORN - Een nieuw initiatief van de VVV en landgoed Beukenrode is het culinaire festival ‘Feest der Spijzen’ dat op 20 en 21 september gehouden wordt op het landgoed. Tijdens dit festijn staat alles in het teken van eten en drinken.

door Marleen Meijer

Op twee middagen van 12.00 tot 19.00 uur presenteren twaalf restaurants een gerecht dat de bezoekers voor 5 euro kunnen bestellen. Er zit een wedstrijdelement in, want de bezoekers kunnen een juryrapport invullen en aan het einde van het festijn wordt de ‘delicatesse van de Heuvelrug’ bekend gemaakt door wethouder Roy Pamboer en de voorzitter van hoofdsponsor Staal Bankiers. ,,Het is een promotioneel culinair weekend waarin de restauranthouders hun creativiteit kunnen laten zien”, licht VVV-manager Henny Verbruggen het evenement toe. ,,Op een groot podium is live akoestische muziek te beluisteren. Regionale artiesten als het Shanty koor en de Amerongse zanger Ray Claessen en Tropicalmix met salsa-muziek zullen acte de presence geven.”

Naast de restauranthouders zijn er veertien culinair gerelateerde bedrijven die hun waren presenteren. Zo presenteert Stichting Reynaarde kaarsen, Gert van Leeuwen delicatessen, Dicky Breeschoten tafelaankleding en zijn er drie wijnhandelaren. ,,Voor de deelnemende bedrijven is het een uitgelezen mogelijkheid hun naamsbekendheid te vergroten. En de bezoeker krijgt een een zo compleet mogelijk beeld van het gastronomische pallet van de Heuvelrug.” Verder zijn er allerlei activiteiten zoals een roofvogelshow en voor kinderen onder andere een springkussen en schminken. Voor 5 euro entree kan iedereen erbij zijn.

advertentie
advertentie