Straf voor aanvallen agent

24 juli 2008 om 00:00 Nieuws

De verdachte moest op 10 mei mee naar het politiebureau omdat hij betrokken was geweest bij een aanrijding. De man leek zich rustig en zonder problemen zijn medewerking te verlenen, maar in de politiewagen werd hij plots agressief tegenover de agenten. Hij greep de agent die naast hem op de achterbank zat bij de keel en probeerde zijn vinger in diens oog te steken. ,,Ik steek je ogen eruit!”, riep hij daarbij.

DOORN - Een 28-jarige man uit Doorn moet drie maanden de gevangenis in voor het aanvallen van een politieman. De Doornaar moest zich vorige week bij de politierechter in Utrecht verantwoorden voor zijn daden, maar hij liet verstek gaan en kwam niet opdagen.

Politierechter meester E. Bueno was het met de officier van justitie eens dat de verdachte zich schuldig had gemaakt aan een poging tot zware mishandeling.

Ook vond hij een gevangenisstraf op zijn plaats. ,,Als de politie zich correct en fatsoenlijk gedraagt en dan zo wordt bejegend, dan past alleen een celstraf”, beargumenteerde politierechter Bueno.

Smartengeld

De 28-jarige Doornaar moet van de rechter ook 425 euro smartengeld aan de politieman betalen. De politieagent had daartoe een schadeclaim ingediend. Tegen de verdachte was vier maanden gevangenisstraf geëist door de officier van justitie.

advertentie
advertentie