Nieuw kerkgebouw plus vijf woningen

Nieuws

De plannen voor een nieuw kerkgebouw zijn al ongeveer zes jaar oud. Toenmalig SGP-raadslid Van Garderen informeerde de Leersumse raad erover. De oud gereformeerde gemeente had een terrein aan de Kikvors-Nieuwe Steeg op het oog en om de bouwkosten te kunnen financieren zou een vijftal woningen op de plaats van de huidige kerk gebouwd moeten worden.

LEERSUM - De oud gereformeerde gemeente in Nederland te Leersum heeft plannen voor een nieuw kerkgebouw. Op de plaats van de huidige kerk op de hoek van de Koningin Julianalaan en de Burgemeester van den Boschweg komt dan ruimte vrij voor vijf nieuwe woningen. Vorige week maandag was er een eerste informatieavond voor de omwonenden over deze plannen.

door Jan Meijer

Nu, zes jaar later, zijn de plannen zover gevorderd dat er iets over gezegd kan worden. De heer Verweij van de bouwcommissie van de kerk: ,,Hoewel de bouwtekeningen nog niet definitief zijn, hebben we inmiddels een aantal studies afgerond. Het gaat om een markant punt in Leersum en daar moeten de geprojecteerde woningen wel passen. Daarom ook hebben we een informatieavond georganiseerd en de omwonenden uitgenodigd kennis te nemen van de plannen. Het gaat om drie vrijstaande woningen en een twee-onder-een-kap woning. We denken een mooi plan te hebben gepresenteerd. Er was ruime belangstelling, meer dan 40 mensen tekenden de presentielijst.’’

Bij de nieuwe kerk, met ontsluiting aan de Nieuwe Steeg, zal ruime parkeergelegenheid komen. ,,Ook dat wordt een mooi gebouw dat op die plaats goed past,’’ meldde Verweij.

advertentie
Afbeelding
‘Eerlijk Bieden’ bij Heiko Gorter: Nieuw wettelijk keurmerk voor meer transparantie 1 uur geleden
Afbeelding
‘Samen aan de slag voor een robuust watersysteem op de Utrechtse Heuvelrug’ 6 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Historisch Festival op het Landgoed bij Huis Doorn: Beleef de tijd van Romein tot hippie 8 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Complicaties in Driebergen: vijf nieuwbouwwoningen minder aan de Sportlaan 22 uur geleden
Afbeelding
Jeroen Hermkens en Nicolaas Wijnberg voor het eerst samen 23 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
U-complex voor Lange Dreef; eindelijk zicht op afronding Groene Tuinen gisteren
PREMIUM
Afbeelding
Bemiddeling tussen boer en buurt; mediation moet einde maken aan de polarisatie 6 jul, 13:30