Zeecontainer voor hulpgoederen Kenia

17 juli 2008 om 00:00 Nieuws

LEERSUM - De Dutch Support Group Kenya zamelt komende zaterdag allerlei beddengoed, handdoeken, matrassen, revalidatiematerialen, speelgoed en kleding in voor gehandicapte kinderen in Kenia. Op de Pomplaan in Leersum staat een zeecontainer opgesteld waar zaterdag tussen 10.00 en 12.00 uur de hulpmiddelen in worden gezameld.

Het revalidatiecentrum waar de hulpgoederen voor ingezameld worden staat in Isiolo. In deze plaats en de omgeving daarvan is behoefte aan opvang van zo’n 400 tot 450 kinderen met een handicap. Het gaat daarbij ook nog vaak om kinderen met een meervoudige handicap. Er is nu een ‘blauwdruk’ van het nieuwe revalidatiecentrum en deze is aangeboden aan het bestuur van het Lilianefonds. Dit bestuur heeft in beginsel hun medewerking toegezegd. De verwachting is dat er dit jaar nog gestart kan worden met de bouw van een dagopvangcentrum en een afdeling voor langdurige opname.

Het Lilianefonds subsidieert echter alleen de bouw van revalidatiecentra en niet de inrichting. De inrichting van het centrum wordt daarom op deze manier bij elkaar verzameld. Iedereen die denkt hierin een bijdrage te kunnen leveren in de vorm van spullen, contacten met bedrijven of middels een geldelijke bijdrage zijn van harte welkom contact op te nemen met Ans en Frans Groot. Tel.: 06-53129218 of email ansenfrans@casema.nl. Op zaterdag 19 juli, tussen 10.00 en 12.00 uur is er de mogelijkheid om hulpgoederen direct aan te bieden bij de container aan de Pomplaan in Leersum.

advertentie
advertentie