Goed gevulde zaal bij Flairck

Nieuws

De zaal was met 160 belangstellenden goed gevuld, niet alleen met inwoners uit Doorn maar ook uit de andere kernen. Er waren ook een groot aantal mensen uit Austerlitz aanwezig, niet zo verwonderlijk, het is de thuishaven van Flairck. De familie Dogger uit Doorn: ,,De mogelijkheid om zo dicht bij huis een concert te kunnen bijwonen is zeker een aanwinst voor Doorn en omgeving”. Flairck bracht deze avond hun nieuwe programma Stoomwals ten gehore. De groep bestaat tegenwoordig uit oprichter van het eerste uur Erik Visser, uit Amerika violiste Elaina Cook, uit Mexico gitarist Pablo Ortiz en uit Nederland fluitist Jeroen Goossens. Visser een kwartier voor het optreden: ,,Het is leuk om in een kleinere zaal te spelen er is veel meer contact met het publiek mogelijk’’. Tijdens het concert werd er volop gewisseld van instrumenten waaruit eens te meer bleek dat Visser en collega’s echte professionals zijn op muzikaal gebied.

,,Leuk om in 29een kleine 29zaal te spelen” Doorn - Na de opening van het muziekseizoen veertien dagen geleden door Raymond van het Groenewoud trad afgelopen vrijdag de groep Flairck op. Flairck bestaat al sinds 1978 en is niet alleen in Nederland maar ook in het buitenland erg bekend.

door Rob Verbraak

Bijzonder tijdens het optreden was het gebruik van het Orchestrion. Een groot gestuurd mechanisch en op luchtdruk werkend instrument met 200 houten pijpen. Richard Misseijer, geluidstechnicus van Flairck, in de pauze: ,,Het geluid is perfect in deze zaal”. Als toegift na een staande ovatie speelde Flairck ‘Variatie op een dame’ uit 1978. ,,Voor wie dit optreden heeft gemist, op 28 april is er een optreden in Het Beauforthuis wat al is uitverkocht, maar op 29 april komt er zeer waarschijnlijk een extra concert”, vertelde Visser.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Feestelijk 70e Bloemencorso in Leersum: ‘Prachtig dat we dit weer meemaken’ 14 aug, 08:38
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (2): ‘Het brengt extra uitdagingen met zich mee’ 14 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Een moment voor een monument: De lange historie van het veer 13 aug, 07:30
Afbeelding
Lezing over het leven en de werken van Mondriaan in het Torenlaan Theater 12 aug, 17:35
PREMIUM
Afbeelding
Aldi vangt bot bij rechter: Bouwplan voor de Appelgaard op dood spoor 12 aug, 07:32
PREMIUM
Afbeelding
Subsidie voor bridgeles bij ABCD: ‘We willen mensen uit hun isolement halen’ 12 aug, 07:30
Afbeelding
Aangepaste dienstregeling tijdens Vuelta 11 aug, 16:47