Goed gevulde zaal bij Flairck

Nieuws

De zaal was met 160 belangstellenden goed gevuld, niet alleen met inwoners uit Doorn maar ook uit de andere kernen. Er waren ook een groot aantal mensen uit Austerlitz aanwezig, niet zo verwonderlijk, het is de thuishaven van Flairck. De familie Dogger uit Doorn: ,,De mogelijkheid om zo dicht bij huis een concert te kunnen bijwonen is zeker een aanwinst voor Doorn en omgeving”. Flairck bracht deze avond hun nieuwe programma Stoomwals ten gehore. De groep bestaat tegenwoordig uit oprichter van het eerste uur Erik Visser, uit Amerika violiste Elaina Cook, uit Mexico gitarist Pablo Ortiz en uit Nederland fluitist Jeroen Goossens. Visser een kwartier voor het optreden: ,,Het is leuk om in een kleinere zaal te spelen er is veel meer contact met het publiek mogelijk’’. Tijdens het concert werd er volop gewisseld van instrumenten waaruit eens te meer bleek dat Visser en collega’s echte professionals zijn op muzikaal gebied.

,,Leuk om in 29een kleine 29zaal te spelen” Doorn - Na de opening van het muziekseizoen veertien dagen geleden door Raymond van het Groenewoud trad afgelopen vrijdag de groep Flairck op. Flairck bestaat al sinds 1978 en is niet alleen in Nederland maar ook in het buitenland erg bekend.

door Rob Verbraak

Bijzonder tijdens het optreden was het gebruik van het Orchestrion. Een groot gestuurd mechanisch en op luchtdruk werkend instrument met 200 houten pijpen. Richard Misseijer, geluidstechnicus van Flairck, in de pauze: ,,Het geluid is perfect in deze zaal”. Als toegift na een staande ovatie speelde Flairck ‘Variatie op een dame’ uit 1978. ,,Voor wie dit optreden heeft gemist, op 28 april is er een optreden in Het Beauforthuis wat al is uitverkocht, maar op 29 april komt er zeer waarschijnlijk een extra concert”, vertelde Visser.

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
‘Het is gewoon leuk om mee te doen’ 5 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Crowdfunding voor rolstoelbus voor broertjes uit Driebergen 13 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Anne Laros maakt winnend ontwerp van monument valwind Leersum 2 jul, 13:52
PREMIUM
Afbeelding
Bewoners Doornse Vossensteinsteeg zijn verkeersoverlast beu 2 jul, 10:29
PREMIUM
Afbeelding
Siepie Roorda vijftig jaar lid van Aurora: ‘Veel veranderd, maar liefde voor muziek blijft’ 2 jul, 07:24
Afbeelding
Lokaal nieuws blijft op peil ondanks hogere energie- en papierprijzen 1 jul, 11:46
PREMIUM
Afbeelding
In korte tijd veel hulp voor Irpin: ‘Iedereen zet zich in voor de wederopbouw’ 1 jul, 07:30