Vergunningen voor jeugdhonk rond

Nieuws

Van Oostrum vertelde niet vrolijk te zijn geworden van de portefeuille die ze van de vertrokken wethouder Emmy van Wijngaarden over nam. Niet alleen het jeugdhonk in Amerongen was in de kou blijven staan, maar ook aan de realisatie van jeugdhonken in Doorn en Driebergen moest hard gewerkt worden. ,,Op mijn kennismakingsronde trof ik de bestuursleden in Amerongen gedemotiveerd aan.”

AMERONGEN - Ex-voorzitter van het jeugdhonk Thomas Delfgou schoof samen met bestuurslid Nico van Mourik en wethouder Elisabeth van Oostrum aan bij de Politieke Gelagkamer in Restaurant Buitenlust in Amerongen afgelopen week. Het gezelschap nam de missers rondom het jeugdhonk in Amerongen nog eens door en richtte de blik vervolgens op de toekomst.

door Marleen Meijer

Delfgou legde nog eens uit waarom ze gedemotiveerd waren. ,,De gemeente beantwoorde onze vragen niet, kwam gemaakte afspraken niet na en als klap op de vuurpijl wilde de burgemeester ons niet te woord staan.” Van Mourik vulde dit laatste aan: ,,Openbare orde en veiligheid heeft de burgemeester onder zijn hoede, dit ging hierover. Voordat het jeugdhonk er was, zorgden rondhangende jongeren voor veel overlast. Het jeugdhonk levert een flinke bijdrage aan de vermindering van overlast.” Als het jeugdhonk weg zou vallen kon dit volgens Van Mourik ook voor de openbare orde en veiligheid gevolgen hebben, daarom wilde het bestuur de burgemeester spreken.

Van Oostrum gaf aan niet helemaal te weten, waarom de burgemeester niet met het bestuur wilde praten. Ze voert wel vaker samen met de burgemeester gesprekken. ,,Het zou te maken hebben met de kennismakingsronde die nog liep.” Gevolg was dat het bestuur aftrad en ook de vrijwilligers zich bij de beslissing van het gedemotiveerde bestuur aansloten.

Van Oostrum meldde dat de vergunningen nu rond zijn voor de tijdelijke vestiging in het pand van de Woningbouwvereniging. Wanneer Allemanswaard klaar is krijgt het jeugdhonk daarin een vaste plek.

,,Het belangrijkste is dat de vrijwilligers door willen gaan”, aldus Van Oostrum. Delfgou zegde nogmaals toe een belrondje te doen onder de vrijwilligers. Het jeugdhonk krijgt een professioneel bestuur met daarin onder andere jongerenwerker Joep van Dam van de Stichting Welzijn Utrechtse Heuvelrug. Van Mourik voegde nog toe dat hij actief blijft in het jeugdhonk.

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Nieuw vakantiehuis geopend in Doorn: ‘Vakantie moet voor elk mens mogelijk zijn’ 1 uur geleden
Afbeelding
Bommetje in Bosbad Leersum een spetterend succes gisteren
Afbeelding
Bestuurder loopt brandwonden op bij camperbrand in Maarn 4 jul, 20:45
Afbeelding
Trudie van Haaster wint de Hans Nijhof kunstprijs 2022 4 jul, 11:16
PREMIUM
Afbeelding
Flip Buurmeijer schrijft boek over mannen en hun hobby 4 jul, 07:20
Afbeelding
Bridgedocent Simon de Wijs van Bridgewijs wint Europese titel 4 jul, 07:14
PREMIUM
Afbeelding
‘Het is gewoon leuk om mee te doen’ 3 jul, 14:55