Accordeon virtuoos

Nieuws

Als muzikale vrijwilliger treedt Onink met regelmaat op voor diverse instellingen voor minder validen: Bartiméus, De Heygraeff en De Loever/Abrona. Daarnaast is hij vaste begeleider van het dames koor ‘Trevira 2000’ in Zeist, van de ‘Poortzangers’ in Woudenberg en van het Shantykoor ‘Rijn en Lek’ in Wijk bij Duurstede.

Dirkjan Onink (1944), accordeonist. Hij speelt piano, keyboard en vooral accordeon, dát is zijn favoriete instrument. Bij tal van evenementen op de heuvelrug klinkt de vrolijke muziek van Dirkjan Onink op zijn accordeon. Als kleine jongen kreeg hij les van zijn broer, ook een virtuoos op de accordeon en hij was acht jaar oud toen hij van zijn vader zijn eerste accordeon kreeg.

Op zijn accordeon is Onink van alle markten thuis: uiteraard speelt hij shantyliederen, maar ook populair klassiek, de Beatles, de bekende songs van Simon en Garfunkel en de mooie liedjes van Boudewijn de Groot staan op zijn repertoire.

Dirkjan Onink woont al ruim veertig jaar in Maarn waar hij tot voor kort werkzaam was in een grafisch bedrijf. Weliswaar is hij nu met pensioen, maar zijn leven werd er niets rustiger op. Minstens drie avonden per week treedt hij ergens op of begeleidt hij een van ‘zijn’ koren. Thuis, in zijn muziekkamer wordt er geoefend op een van zijn beide accordeons of op het keyboard.

De accordeon is een ingewikkeld, moeilijk te bespelen instrument; je moet als het ware veel handelingen tegelijk verrichten. Alleen met veel muzikaal talent en jarenlange oefening kan men er een prachtige melodie uit toveren. Het zijn bovendien erg kostbare instrumenten, gemiddeld kost een accordeon tussen de 2.000 en 3.000 euro. Dirkjan Onink speelt nooit van muziek, maar altijd uit het hoofd en verstaat tevens de kunst om van diverse songs een gezellige medley te maken. Wie Dirkjan Onink wil ‘contracteren’ kan hem bellen of mailen: 0343 44 25 42 - dirkjanonink@hetnet.nl

Nicole van der Schaaf

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Nieuw vakantiehuis geopend in Doorn: ‘Vakantie moet voor elk mens mogelijk zijn’ 2 uur geleden
Afbeelding
Bommetje in Bosbad Leersum een spetterend succes 5 jul, 07:45
Afbeelding
Bestuurder loopt brandwonden op bij camperbrand in Maarn 4 jul, 20:45
Afbeelding
Trudie van Haaster wint de Hans Nijhof kunstprijs 2022 4 jul, 11:16
PREMIUM
Afbeelding
Flip Buurmeijer schrijft boek over mannen en hun hobby 4 jul, 07:20
Afbeelding
Bridgedocent Simon de Wijs van Bridgewijs wint Europese titel 4 jul, 07:14
PREMIUM
Afbeelding
‘Het is gewoon leuk om mee te doen’ 3 jul, 14:55