Verrassende expositie vol talent

21 februari 2008 om 00:00 Nieuws

De verrassende expositie hangt van 2 maart tot eind april en geeft een interessant beeld van wat bereikt kan worden met leren, oefenen en doen. De expositie geeft ook een verslag van de resultaten van Boonstra, die alle deelnemers al jarenlang onder haar artistieke hoede heeft. De entree is gratis, de doeken zijn te koop.

AMERONGEN/LEERSUM - Twintig verdienstelijk schilderende amateurkunstenaars exposeren ruim veertig werken in Buitenlust, Amerongen. Alle kunstenaars zijn cursist van Aimee Boonstra, schilderes en docente van Muzemiks en Open Atelier.

door Manus van Gent

Eens per week geeft Aimee Boonstra (West Friesland) zowel in Amerongen als Leersum (Open Atelier en Muzemiks) de cursus schilderen voor amateurs. Er is veel belangstelling, de bezetting is hoog. De oudste cursist is in de 70, de jongste is 23. Iets meer vrouwen dan mannen doen mee. Er wordt serieus geschilderd met professioneel materiaal en in een echt atelier. Boonstra geeft basis-instructies, ziet toe op de voortgang, geeft aanwijzingen en grijpt alleen in wanneer iemand vast zit. Dat laatste gebeurt zelden, om de schilder niet te blokkeren in zijn creatieve werk.

Aimee Boonstra: ,,Ik heb talenten in de groep. Je ziet dat ze het oppakken, technieken leren en toepassen en steeds meer plezier krijgen in het groeiende resultaat. Ouderen hebben het wat moeilijker, maar ze hebben geduld en accepteren opmerkingen uit de groep. Sinds 1996 werken we met Muzemiks in Leersum, sinds 2002 met Open Atelier Amerongen. Er zijn nog cursisten van het eerste uur. Niet omdat het niet lukt, maar om te blijven oefenen en verbeteren.”

Aimee Boonstra volgde de grafische school en deed later de Koninklijke en Vrije Academie en Rietveld. Vooral oog voor techniek en licht kenmerkt haar werk. Boonstra werkte jaren in de USA waar zij vele kinderen leerde schilderen. De schilder gebruikt alleen klassieke olieverf, van verfmolen De Kat, Zaandam. Dit zijn de verfsoorten die kleur gaven aan ons verleden (va 1500).

Info

Meer informatie over de schilderes en haar cursussen: aimee@aimeeboonstra.nl, of bel met Muzemiks of SKIAM.

advertentie
advertentie