Paasmarkt op Landgoed Zuylestein

Nieuws

LEERSUM - Op zaterdag 15 maart en zondag 16 maart organiseert de Stichting Geurtuin Zuylestein voor het vijfde achtereenvolgende jaar de jaarlijkse Paasmarkt op Landgoed Zuylestein in en rondom het historische poortgebouw.

De standhouders op deze markt zijn na een zeer zorgvuldige selectie voor deelname uitgenodigd. Deze werkwijze heeft geleid tot een intieme en kleinschalige Paasmarkt met een keur aan exclusieve ambachtelijke paasproducten uit verschillende Europese landen. Zo zijn er ondermeer sierlijke met de hand beschilderde eieren te koop uit Griekenland, Slovenië, Italië, Rusland en Oostenrijk, ambachtelijk vervaardigde paasdecoraties zoals houten haasjes, met de hand geëmailleerde lammetjes en kippetjes, terwijl er voor de gourmands heerlijke gemberkoekspecialiteiten uit Salzburg, wortelbroodjes uit Cornwall en home made jams uit eigen land en nog veel meer lekkers te koop zal zijn. Ook bloemen, geuren en smaken zijn op deze landelijke Paasmarkt in tal van vormen aanwezig. Op een gezellig terras kan in de voorjaarszon genoten worden van heerlijke hapjes en drankjes. Voor de kinderen is tijdens deze tweedaagse Paasmarkt zowel op zaterdag- als zondagmiddag om 11.45 uur (op zaterdag in aansluiting op de Palmpaasoptocht vanuit Amerongen) een spannende speurtocht naar eieren in de historische tuinen van Zuylestein.

Deze unieke Paasmarkt in de historische context van het eeuwenoude Zuylestein wordt door jonge musici feestelijk omlijst met passende muziek. De toegang tot deze Paasmarkt is gratis voor kinderen. Voor volwassenen bedraagt de toegangsprijs: € 2,50 (inclusief parkeren en een gratis kopje koffie of thee). De opbrengsten van deze traditionele Paasmarkt komen geheel ten goede aan de Stichting Geurtuin Zuylestein. Voor meer informatie over de Geurtuin en Landgoed Zuylestein zie www.landgoed-zuylestein.nl. Voor een routebeschrijving zie de routebeschrijving naar het Poortgebouw op dezelfde website.

Op 15 en 16 maart is de Paasmarkt open voor publiek van 10.30 uur tot 17.00uur.

Landgoed Zuylestein ligt ten zuiden van de Rijksstraatweg (N225) van Leersum naar Amerongen.

advertentie
Afbeelding
Bommetje in Bosbad Leersum een spetterend succes 4 uur geleden
Afbeelding
Bestuurder loopt brandwonden op bij camperbrand in Maarn 15 uur geleden
Afbeelding
Trudie van Haaster wint de Hans Nijhof kunstprijs 2022 gisteren
PREMIUM
Afbeelding
Flip Buurmeijer schrijft boek over mannen en hun hobby 4 jul, 07:20
Afbeelding
Bridgedocent Simon de Wijs van Bridgewijs wint Europese titel 4 jul, 07:14
PREMIUM
Afbeelding
‘Het is gewoon leuk om mee te doen’ 3 jul, 14:55
PREMIUM
Afbeelding
Crowdfunding voor rolstoelbus voor broertjes uit Driebergen 3 jul, 07:30