Passieconcert in de Andrieskerk

21 februari 2008 om 00:00 Nieuws

AMERONGEN -In de Andrieskerk te Amerongen wordt vrijdagavond 14 maart een passieconcert uitgevoerd door Trajecti Voces. Deze keer klinkt rond Pasen een Stabat Mater van Tuma dat tot nog toe in de archieven van de Benedictijner abdij Ottobeuren (een obscuur klooster in Beieren) lag opgeslagen.

Het is vrij zeker dat het waarschijnlijk gaat om een wereldpremière. Het programma wordt gecompleteerd met andere werken van Tuma, namelijk een door Trajecti Voces eerder met veel succes uitgevoerd Miserere en een aantal Responsoriën voor de Goede Week. De begeleiding zal dit jaar geschieden door het ensemble Il Concerto Barocco, dat een breed scala aan instrumentbezettingen in zich herbergt, van trio tot compleet barokorkest.

Kaarten voor het concert kunnen via de website http://www.andrieskerk.nl/ (klik op 'reserveren') worden bespreken. Het ziet ernaar uit dat de Andrieskerk weer geheel bezet gaat worden, dus men wordt aangeraden niet te lang te wachten met reserveren. Een kaart kost € 13,50 (inclusief een kop koffie of thee in de pauze of een glas wijn na afloop). Het concert begint om 20.00 uur. De kerk is open vanaf 19.30 uur.

advertentie
advertentie