“Schone schijn” deel 2

14 februari 2008 om 00:00 Nieuws

In dit tweede deel van mijn trilogie over mijn ervaringen met de gemeente wil ik als eerste beginnen over ambtenaren die wel heel hard werken. Dat zijn de overgebleven medewerkers van de groenvoorziening. Ze zijn niet meer aanwezig in elke kern, maar die er zijn leveren voortreffelijk werk, waar zou de rest toch gebleven zijn? Mits ze niet door hun opperhoofd, die vanuit zijn ivoren toren te Maarn er voor zorgt dat zijn eigen haard lekker blijft branden, naar een bijeenkomst worden gedirigeerd waar ze verplicht aanwezig dienen te zijn.

Ze hebben ondertussen alle horeca gelegenheden al, verplicht, gezien op de heuvelrug! En afgelopen week hebben ze zich weer prima vermaakt bij de film van Al Gore op het gemeentehuis welke uiteraard werd afgesloten met een lunch! Dat opperhoofd is goed bezig, zolang hij maar niet word tegengesproken, door wie dan ook, want dan spuwt hij vuur.

Maar ik kijk nergens meer vreemd van op met betrekking tot het bestuurlijk en ambtenarenapparaat in onze schitterende gemeente. Ook niet meer van de politiek, waarvan sommige partijen denken dicht bij de burgers te staan en daar zelf dan ook heilig in geloven. Toen ik de commissie samenleving, waarin alle politieke partijen zitting hebben, de brief stuurde waarin ik uitlegde waarom het jeugdhonk in Amerongen er niet meer is reageerde als eerste, persoonlijk, de PVDA die het uiteindelijk zelfs op de agenda kreeg. De CU had zelfs het fatsoen om mij te bellen en het CDA, GroenLinks en D66 mailde me netjes terug. Voor de rest was het stil, van de VVD is dat begrijpelijk, want die hebben als standpunt dat de jeugd moet gaan sporten en dan is alles opgelost, dat is logisch, die hebben het veel te druk onderling over een stukje grond in Maarn. Dat is veel belangrijker dan de jongeren natuurlijk.

Maar wat veel erger is is dat sommige partijen denken dat ze alles van de jeugd af weten, en zeker de VVD natuurlijk, omdat ze er ooit eens 20 gesproken hebben op het gemeentehuis. Dus ze hebben de wijsheid in pacht om op de meningen van die 20 jongeren een heel beleid te bepalen. Ik vraag me af van welke planeet ze dan komen, maar goed, ze doen hun best zullen we maar denken, of eigenlijk, deden ze maar hun best! Die jongeren, alleen uit Doorn, zijn daar geweest op verzoek van de jongerenwerkers en onder het motto van gratis bier.

Het merendeel van de mensen uit de politiek geven blijk van super ondeskundigheid en onwetendheid met betrekking tot jongeren. De jongeren, die onze toekomst zijn, ben je gek, daar hoef je niet voor te doen! Betaalbare huizen bouwen, dat kan niet op de heuvelrug, nee alleen maar dure appartementen. Ze doen niet eens de moeite om in het land om zich heen te kijken, want in andere gemeenten kan het n.l. wel. Misschien dat op 27 maart er nog ambtenaren en vertegenwoordigers van de politiek zijn die wel de moeite nemen om naar jeugdconferentie te gaan en met de uitkomsten ook daadwerkelijk iets gaan doen. Jeugdconferentie van 1 school of zullen ze meerdere scholen bezoeken op de heuvelrug?

Of zullen ze er alleen heen gaan voor de foto, om ook eens in de krant te komen, want dat lijkt wel het belangrijkste tijdverdrijf op ons gemeentehuis!

Th. Delfgou

Amerongen

advertentie
advertentie