Verbouwing ambtswoning ton duurder

14 februari 2008 om 00:00 Nieuws

In november 2006 verleende de raad een krediet van 378.000 euro voor de opknapbeurt van de ambtswoning aan de Van der Leelaan in Doorn. Tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden is een aantal gebreken aan het licht gekomen waarop veelal direct actie moest worden genomen en die extra werkzaamheden tot gevolg hebben gehad, die niet waren voorzien. Deze extra werkzaamheden leiden tot een extra kostenpost van 115.000 euro.

DOORN - De verbouwing van de ambtswoning van burgemeester Frits Naafs is een ton hoger uitgevallen dan aanvankelijk begroot was.

door Marleen Meijer

Tijdens de uitvoering van de werzaamheden bleek dat dat het pand in een nog slechtere staat was dan bij eerste inspectie aan het licht gekomen was.

Een aantal bouwkundige elementen zoals het dak met overstekken,vloeren en gevelconstructies bleek tijdens uitvoering niet slechts ten dele, maar totaal vernieuwd te moeten worden. Ook op andere plaatsen in het huis kwamen diverse constructieve gebreken aan het licht en waren extra voorzieningen nodig die duurder waren dan de stelposten op de begroting van de aannemer.

Wethouder Jan Cees Salverda trok afgelopen maandag in de commissie middelen het boetekleed aan. ,, Het is een miskleun en ik zeg eerlijk dat ik erg ontstemd ben. Het spijt me persoonlijk erg dat dit heeft kunnen gebeuren.” De wethouder was het er mee eens dat de overschrijding van het budget direct gemeld had moeten worden. Het college wil snel met aanvullende maatregelen komen om de interne controle te vergroten.

Alle fracties gaven aan ontstemd te zijn over de gang van zaken waarbij zij pas achteraf hierover geïinformeerd zijn. Groen Links en de SP merkten beiden op dat zij er van uit gaan dat Naafs de laatste bewoner is van de ambtswoning, omdat dit fenomeen volgens deze partijen uit de tijd is.

Op de vraag van het CDA of er nu schoon schip gemaakt is, of dat er bij nog meer projecten dezelfde problemen te verwachten zijn noemde de wethouder nog één ander project waarbij sprake is van een financiële overschrijding. Hij wilde niet prijsgeven om welk project het gaat. Hij verzekerde dat het bij deze beide projecten blijft.

advertentie
advertentie