Veilig vervoer voor kinderdagverblijf

14 februari 2008 om 00:00 Nieuws

De Ford Transit die tot nu toe werd gebruikt door De Trommelaar was ongeveer twaalf jaar oud en begon roestplekken te vertonen. Tijd om de letters ‘Trommelaar’ eraf te krabben en de auto in te ruilen voor een nieuwer exemplaar. De keuze voor een Renault lag voor de hand. De vader van een van de kinderen op De Trommelaar is Jörgen Korte, vestigingsleider van Renaultdealer Bochane in Maarn en zijn aanbod om uit te kijken naar een geschikt vervoermiddel werd niet in de wind geslagen.

MAARN - De kinderen stonden vrijdagmiddag 8 februari al op de uitkijk. En daar kwam hij dan eindelijk, de nieuwe bus voor vervoer van de kinderen tussen school en kinderdagverblijf De Trommelaar in Maarn.

door Monique José Timmermans

Bovendien is Renault het enige garagebedrijf in het dorp, wat voor het onderhoud wel zo praktisch is. Uiteindelijk is de keus gevallen op een net vier jaar oude Renault Traffic. De leidsters van De Trommelaar gaan de bus gebruiken om kinderen van de voorschoolse opvang naar de basisschool te brengen. Maar vooral ook op te halen na school ,,dat redden we zelfs niet met één busje, ongeveer tegelijkertijd moeten kinderen opgehaald worden bij De Merseberch in Maarsbergen en De Ladder en De Meent in Maarn. Vandaar dat Taxibedrijf Hoek ons helpt met het vervoer van school naar De Trommelaar aan de Buurtsteeg”, lichtten de leidsters toe. ,,De kinderen wisten al dat we een nieuwe bus zouden krijgen, ze waren er al weken vol van. Vooral de kleur was belangrijk voor hen”.

Enthousiasme

Ze waren dolenthousiast, maar of zilverkleurig de favoriete kleur van de kinderen was, valt te betwijfelen. Het stond wel sjiek, zeker met de helblauwe belettering die Bochane gesponsord had. De nieuwe klant wordt ook nog in de watten gelegd met een privilegepas van het garagebedrijf. De kinderen kwamen ook niets te kort, popcorn werd uitgedeeld om later die middag lekker op te peuzelen.

,,Rijden, rijden”, riepen de kinderen in koor nadat het formele moment was vastgelegd op de foto. Na vliegensvlug oogcontact tussen de leidsters kwam ook dat goed. Een proefritje mochten ze allemaal diezelfde middag nog maken.

advertentie
advertentie