Zelfverdedigende meiden

7 februari 2008 om 00:00 Nieuws

DOORN - In het najaar van 2007 startte in Doorn een cursus zelfverdediging voor meiden. De cursus werd georganiseerd door Courage weerbaarheidstraining en Ving Tsun Kung Fu Doorn. Er namen negen meiden aan deel. Met veel enthousiasme en inzet hebben zij geleerd van zich af te bijten voor wanneer dat nodig mocht zijn. Er is getraind op stoten, trappen en bevrijdingen. Een onderdeel van de training was sparring. Sparring is een min of meer “vrij gevecht” waarbij speciale handschoenen gedragen worden. Zo konden de meiden uitproberen wat ze tijdens oefeningen getraind hadden. Ook tijdens sparring dienden de meiden goed op te letten en zich te beheersen, per slot van rekening was het oefenen! Na tien lessen werd de cursus op dinsdag 29 januari afgesloten en kreeg iedereen een deelnamecertificaat uitgereikt.

Het is de bedoeling de cursus vaker aan te bieden. Op welke locatie is nog de vraag, want de ruimte waar Ving Tsun Kung Fu Doorn gebruik van maakte afgelopen anderhalf jaar is niet meer beschikbaar, zodat zij naar Zeist moest verhuizen.

Meer info? 06-22276702.

Op de foto staan achter v.l.n.r.: Noortje, Liane, Lenneke, Ashley en Lisa. Voor rij, v.l.n.r.: Marloes, Nienke, Iris en Hannah.

advertentie
advertentie