Rijontzegging en celstraf

24 januari 2008 om 00:00 Nieuws

HEUVELRUG - Tegen een 19-jarige man uit Utrechtse Heuvelrug is donderdag bij de rechtbank in Utrecht een jaar gevangenisstraf geëist waarvan de helft voorwaardelijk. Daarnaast eiste de officier van justitie twee jaar rijontzegging waarvan een half jaar voorwaardelijk.

De officier achtte bewezen dat de verdachte op 13 oktober in Driebergen expres op een andere man is ingereden. De verdachte werd vrijgesproken van eenzelfde feit dat twee dagen eerder was gebeurd in Doorn. De officier geloofde dat op dat moment de broer van de verdachte achter het stuur zat. Die gebeurtenis in Doorn was wel de aanleiding tot een grote vechtpartij in Driebergen. De ruzie begon al eerder op de weg tussen Driebergen en Doorn. De twee broers zaten samen in een auto en ze kregen ruzie met de bestuurder in een Alfa. Die Alfa zou ze hebben gesneden en langzaam voor er ze hebben gereden. De auto’s stopten en in Doorn kwam het een vechtpartij. Daar reed de auto van de broers op een tegenstander in. Iedereen was het erover eens dat toen de broer van de verdachte op dat moment achter het stuur zat.

Twee dagen later zagen de broers een van hun belagers op de Hoofdstraat in Driebergen vlakbij een tankstation. Opnieuw kwam het tot een vechtpartij. Toen de verdachte in zijn Volkswagen Caddy wilde wegrijden reed hij in op een man die de straat overstak om de vechtpartij eens te bekijken. De verdachte vertelde dat hij wilde uitwijken. Maar volgens alle getuigen reed hij juist op de jongen in.

Hoewel het slachtoffer over de motorkap was gerold, viel het letsel erg mee. Maar de officier van justitie noemde het ontoelaatbaar dat de verdachte zijn auto als wapen had gebruikt. ‘Wanneer iemand op zijn hoofd valt, kunnen er veel grotere ongelukken gebeuren’, besloot de officier. De rechtbank doet op 31 januari uitspraak.

advertentie
advertentie