ART33 geeft kunst de ruimte

24 januari 2008 om 00:00 Nieuws

Bij binnenkomst van het atelier vallen de authentieke elementen van de oude stoffeerderij in het oog. Met liefde voor detail zijn de kenmerkende elementen van de ruimte bij de verbouwing gehandhaafd. De kozijnen zijn voorzien van een fraaie frisgroene kleur. Eigenaren Arnoud Venema (64) en Martine van den Hengel (51) zijn echte kunstliefhebbers. Venema, afkomstig uit de automatisering, is vooral geboeid door het ,,omgaan met beeld”. Regelmatig zullen in het atelier door hem gemaakte kunstfoto’s te vinden zijn. Van den Hengel heeft jarenlang met verstandelijk gehandicapten gewerkt. ,,Als hobby heb ik altijd veel cursussen op kunstgebied gevolgd”, vertelt ze. Schilderen is dan ook haar tweede passie, waar ze zich al meer dan dertig jaar mee bezighoudt. Het vinden van exposanten is geen probleem. ,,Doordat kunst onze hobby is kom je er eigenlijk vanzelf mee in aanraking,, legt Venema uit. Kunstenaar Peter Vree uit Driebergen, die met zijn magisch realistische metaalobjecten exposeert, komt erbij staan. ,,Hij roept iemand op het matje als het werk bevalt”, lacht hij. De bedoeling is om elke 3de zondag van de maand een expositie in ART33 te organiseren die qua techniek en onderwerp weer helemaal anders is.

Vroegere stoffeerderij nu veelzijdig atelier DOORN - De voormalige stoffeerderswerkplaats aan de Kampweg 33 is door eigenaren Martine van den Hengel en Arnoud Venema prachtig verbouwd tot atelierruimte. In het, uit begin 1900 daterende gebouw, is sinds enkele maanden ART33 gevestigd. Naast atelier voor workshops en exposities doet de ruimte ook dienst als kunst- en ontmoetingscentrum van het Open Atelier Doorn.

door Caro van den Berg

Ook biedt de galerie de mogelijkheid om zelfstandig te werken vanuit het ‘open atelier principe’. ,,Sommige mensen hebben thuis de ruimte niet. Op deze toch gezellige manier kunnen ze elkaar tips en ideeën geven”, aldus Van den Hengel. Iedere dinsdagochtend en woensdagavond werken dan ook gemiddeld zo’n zeven kunstenaars in de ruimte aan de Kampweg.

Koffie-inloop

Daarnaast is er elke donderdagochtend een koffie-inloop waarbij kennis gemaakt kan worden met de mogelijkheden die ART33 te bieden heeft. Ondertussen komen geïnteresseerden binnen die het werk van Peter Vree bekijken. Een kunstige wereldbol gemaakt van messingdraad met kralen met de naam ‘consumptiemaatschappij’ trekt daarbij de aandacht. De kunstenaar legt graag de symboliek van zijn werk uit. Een boeiend verhaal in een mooi atelier. Art33: 0343-416074/kampweg33@uwnet.nl. Website: www.ART33.eu.

advertentie
advertentie