Ingezonden

10 januari 2008 om 00:00 Nieuws

Een hoemberdeboember

Het kritische geluid van PvdA fractiesteunlid Hans Nijhof in De Kaap van 20 december past perfect in de kakafonie van het politiek orkest. Volgens Nijhof meent ons bestuur met “Bokitoachtige zelfvoldaanheid” en “geroffel op de borst”, dat “het gemeentelijk schip op koers ligt”. Die bewering zou onterecht zijn. Maar zoals het ruisen van de zee in een schelp, zo vermoed ik dat Nijhof slechts zijn eigen interpretatie in die formulering heeft gehoord. Want “op koers liggen” zegt niets. Je kunt op koers liggen zonder te bewegen of met de motor in z’n voor- of achteruit. En zelfs een zigzag koers is een koers. Nijhof had kritiek moeten geven op de misleidende leegheid van de bewering, niet op zijn interpretatie daarvan.

Nijhof lijdt aan naïviteit of aan ego. In het ene geval wil of kan hij de valse tonen in de muziek niet horen. In het andere geval roffelt hij bij gebrek aan een Bokitoachtige borstkas, alleen maar wat op zijn blikken trommeltje om dichter bij de grote trom van de status quo te komen?

Vroeger bestonden er twee fanfares in Driebergen: “De Harmonie” en voor wie wel wilde spelen maar het nivo niet haalde, “De Hoemberdeboembers” ...

Sander van Barneveld

H.v.d.Boschstr. 103

Amerongen

advertentie
advertentie