Wie wil er met “The Clue” op het podium?

27 december 2007 om 00:00 Nieuws

The Clue is oorspronkelijk opgericht in 1966 door Han Bavinck en Jurrian Suurenbroek. Arjen Smit werd ritmegitarist en Dicky de Wee basgitarist, zanger werd Jaap Leegwater. De band heeft slecht tweeënhalf jaar bestaan en heeft in die periode een grote schare fans gehad. Toen Jurrian Suurenbroek in april 2002 vijftig jaar werd, heeft de vrouw van Jurriaan contact gezocht met de overige bandleden om als verrassing een gezamenlijk optreden te verzorgen. Dit resulteerde in een succesvol concert waarbij alleen zanger Jaap Leegwater die avond niet aanwezig kon zijn.

DOORN - De Doornse band The Clue geeft talenten een unieke kans voor een gezamenlijk optreden. Dit optreden gaat plaats vinden volgend jaar op 12 april in “De Schoudermantel” in Odijk. En het grootste talent treedt samen met The Clue op, bij Heuvelrug Totaal op 30 augustus 2008.

door Rob Verbraak

Een vervolgoptreden kon niet uitblijven en dat resulteerde in een groots concert in oktober 2002 bij “Goud van Oud” in het Grote bos. Hierna volgden nog enkele optredens onder andere op “Het Pleinfeest” in Doorn in juni 2003. Het genre muziek dat The Clue ten gehore brengt bestaat uit ballads en rock en roll uit de zestiger jaren, onder andere van de Beatles, Rolling Stones, Kinks en The Who.

,,Voor volgend jaar staan er twee optredens gepland, op 12 april in Odijk en op 30 augustus bij Heuvelrug Totaal” vertelt Arie Vonk manager van The Clue. ,,Het lijkt ons een mooie gelegenheid om zangers en zangeressen de kans te geven om samen met ons op te treden,” vervolgt Smit. The Clue is momenteel druk bezig om naast het bekende repertoire ook met een aantal eigen nummers te komen op bovengenoemde twee optredens.

,,Het is de bedoeling dat bij het optreden in Odijk zangers en zangeressen met ons op kunnen treden, de beste zanger of zangeres krijgt daarna de gelegenheid om op 30 augustus mee te zingen bij het optreden op Heuvelrug Totaal voor circa 1000 toeschouwers”, zegt De Wee. Vonk: ,,Kandidaten die zich opgeven krijgen begin 2008 een uitnodiging voor een auditie waarbij een keuze kan worden gemaakt uit een aantal te spelen nummers, vervolgens wordt er een aantal keren met de band geoefend voordat er daadwerkelijk opgetreden gaat worden” Kandidaten kunnen informatie aanvragen en zich tevens opgeven bij het management van The Clue via telefoonnummer 0343-421570 of www.aavonk@email.com.

Ook kunnen hier toegangskaarten worden aangevraagd voor het optreden van 12 april 2008 in Odijk.

advertentie
advertentie