Toch nog kerstmarkt

Nieuws

Vanaf 15.00 uur was het publiek van harte welkom en kon men onder andere genieten van Glühwein, oliebollen, snert en koek. Aan de jeugd was ook gedacht. Een gigantisch springkussen en een draaimolen stonden opgesteld. Thijs Stafhorst: ,,Bijna was er dit jaar geen Kerstmarkt geweest. Vorige week werden wij gebeld dat degene die het zou organiseren dit jaar niet kon, terwijl wij in de veronderstelling waren dat hij al maanden alles aan het regelen was. Binnen een week moesten wij proberen de markt te redden. Onze redder is Theo Thib. We hebben honderden telefoontjes gepleegd en zie hier het resultaat.” Het toegestroomde publiek genoot. Overal vuurkorven en leuke artikelen van de plaatselijke winkeliers. Kalle was er ook. Maar niet te koop! Kalle is een Zweedse Trol gemaakt van wol. Je mocht hem oppakken en een wens doen. Cocky Kok van Atelier de Eik:,,Voor het maken van Kalle en zijn vrienden halen wij zelf de wol op uit Zweden. Gotlandwol. Ook gebruiken we wol van Spellseurschapen. Deze wol is veel beter te gebruiken voor het maken van vilt.”

LEERSUM - De jaarlijkse Kerstmarkt werd ook dit jaar weer georganiseerd door de Ondernemersvereniging Leersum bestaande uit Dorenda Steenwijk, Thijs Stafhorst, Henriëtte Benink en Marc Boers. Zij, samen met de Leersumse consument, zorgden afgelopen vrijdag weer voor een leuke markt op het Kerkplein.

door Marjan van den Dorpe

Rond 19.30 uur bracht Eendracht Maakt Macht het Kerstconcert ten gehore en kregen de prijswinnaars van de kerstmand hun prijs uitgereikt.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Vuurwerk bij bloemencorso Leersum gaat niet door 11 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Het verhaal van Maarten Maartens: Rondleidingen op Landgoed Zonheuvel 11 uur geleden
Afbeelding
Droogte geselt museumpark Huis Doorn 8 aug, 14:16
Afbeelding
Cultuur snuiven tijdens Kastelentocht van De Stichtse Aanspanning 8 aug, 10:10
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (1): ‘Buitenplaatsen zijn vaak zelfvoorzienend’ 7 aug, 07:30
Afbeelding
Maarnse Marion Buijink exposeert in het Rietveldpaviljoen 6 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Amerongen in teken van Vuelta 5 aug, 07:30