SVMM gaat ten onder

20 december 2007 om 00:00 Nieuws

MAARN - SVMM moest dit weekend naar Nijmegen om tegen het sterke SkunK te korfballen. De Nijmeegse studentenvereniging heeft al veel wedstrijden overtuigend gewonnen, maar uitgerekend vorige week tegen hekkesluiter Eemvogels ging zij ten onder.

Reden voor SVMM om niet zomaar een verlies te accepteren. Strijdlustig werd de wedstrijd begonnen. SkunK beschikt over een drietal lange heren die in de korfzone goed hun lengte overwicht lieten gelden. SVMM kan daardoor moeilijk de aanval van de thuisploeg afstoppen. Het duurde niet lang voor het eerste doelpunt was gemaakt. Maar bij SVMM werd ook goed gestart. Met veel bewegelijkheid in de combinaties werd een strafworp verkregen na het onjuist afstoppen van de doorloopbal. Daarna kwam SkunK in een ritme. Met uitgespeelde kansen, waarbij zeer regelmatig gebruik werd gemaakt van het blokzetten onder de korf, waardoor de verdediger zijn aanvaller niet meer kon volgen, wist de ploeg uit te lopen naar een 5-1 voorsprong.

SVMM was te weinig is staat om deze acties te voorzien of te voorkomen. Na een aantal doelpunten aanbeide kanten werd een ruststand van 11-5 bereikt. In de rust bleek SVMM nog altijd strijdvaardig en had de maarnse formatie nog voldoende motivatie om de wedstrijd tot een goed einde te brengen. Het begin van de tweede helft liet SVMM dat ook zien. Met drie doelpunten werd de achterstand verkleind. Maar SkunK herpakte zich. Met name de aanvalskansen van de dames gevaarlijk waren. Maar ook een aantal afstandstreffers van de heren telden mee. Uiteindelijk werd een eindstand van 20-11 bereikt. Doelpunten van Lizzy Lieftink, Rianne Schenk en Daan Terwiel elk 3, Jako van Dijk 2 maal. Tijdens de kerstvakantie is SVMM 1 vrij. De eerst volgende wedstrijd is op 5 januari. In Leerdam moet tegen Ter Leede worden gestreden. Aanvang van de wedstrijd 11.15 uur.