Reflectie in 29atelier Mijpe

20 december 2007 om 00:00 Nieuws

De heer Mulder is nogal verbolgen over het feit, zo blijkt uit zijn brief van 13 december, dat de gemeente Heuvelrug niet meewerkt aan afsluiten (voor auto’s) van de Briedelaan.

Zelfs ik begrijp best dat als je een straat afsluit voor auto’s het veiliger wordt.

Maar voor mij, als inwoner van Maarn, begrijp niet wat er onveilig is aan de Briedelaan. In mijn beleving is de Briedelaan een brede strook asfalt bedoelt en aangebracht om er over te rijden. Het autoverkeer is volgens mij meest plaatselijk verkeer, komend uit Maarn-zuid en Doorn.

Bij snelheidsremmende maatregelen, kan ik mij best iets voorstellen. Maar als je aan een laan woont, geen straat of weg, maar aan een laan! Compleet met voortuin, voetpad, royale groenstrook, ruime parkeer gelegenheid, naast en voor de woning, en dan helemaal bijzonder in Maarn éénrichtingsverkeer. Dan vind ik dat je niet mag klagen.

Misschien is het leerzaam voor de bewoners die moeite hebben met de, in hun ogen, verkeers “drukte” eens rond 8:30 per fiets of auto over de Tuindorpweg, Bakkersweg en dan retour over de Tedvisserweg naar huis te rijden. Dit rondje Maarn geeft een hele andere kijk op verkeersveiligheid of verkeersdrukte.

Vergeleken met het bovengenoemde rondje Maarn, is de Briedelaan een rustig laan(tje).

Dat wethouder Salverda niet meewerkt aan afsluiting en zich niet voor het karretje van enkele bewoners laat spannen, getuigt alleen van gezond verstand.

J.W. Appeldoorn

Bergweg 31

Maarn

MAARSBERGEN - De papierploeg van de Merseberchschool komt deze 4e zaterdag 22 december weer oud papier ophalen in Maarsbergen en Valkenheide. Men wordt verzocht het papier om 08.00 uur gebundeld aan de weg te hebben staan.

MAARN - De laatste weken van het jaar zijn traditioneel een tijd van reflectie. Om rond de kerst tot rust te komen opent kunstenaar Mijpe in haar atelier in het bos. ,,Daar kan de kunst zijn werk doen. Kunst is per definitie geschikt voor reflectie”, aldus Mijpe.

,,Het daagt ons uit na te denken over onze waarden en percepties.

En mijn werken zijn altijd een uiting van mijn zoektocht naar de essentie.” Het lijkt een toepasselijk thema voor deze tijd.

Een bezoek aan het atelier als een tegenhanger voor het bombardement aan commercie waarmee we geconfronteerd worden deze maand?

Mijpe’s “kerstatelier” is te vinden in de Koepel van Stoop op het Landgoed Den Treek Henschoten.

Men is van harte welkom op zondag, 23 december tussen 11.00 en 15.00 uur om haar laatste werken te ervaren.

De Koepel van Stoop is te vinden aan de N224 Zeist – Woudenberg bij hectometerpaal 8.6 in het bos.

Meer informatie en een impressie van haar werken zijn te vinden op www.mijpe.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie