Ruim tweehonderd uitrukken

20 december 2007 om 00:00 Nieuws

In zijn openingstoespraak stond de postcommandant Gerrit Hardeman eerst stil bij alle gebeurtenissen in 2007. ,,Het jaar 2007 was voor ons een jaar van extremen. We hebben afscheid moeten nemen van twee leden van ons korps door overlijden, met zijn allen waren we overrompeld door dit verlies. Om deze collega’s te herdenken verzoek ik u twee minuten stilte in acht te nemen. Het jaar 2007 was ook het jaar van deelnemen aan veel wedstrijden. Zelfs internationaal zijn we in actie gekomen: op de terugweg van een oefenstage in Zweden hebben we in de buurt van Kopenhagen eerste hulp verleend bij een ongeluk. 2007 was ook een druk jaar voor onze post. Tot nu toe staat de teller op 229 uitrukken, een aantal serieuze incidenten zoals de storm in januari, de bosbranden en de grote brand bij Kraan, maar ook helaas erg veel kleine aangestoken containerbranden. Voor 2008, het lijkt ver weg maar is o zo dichtbij, moeten we proberen om de korpssterkte op peil te houden. Tevens hoop ik dat het aantal uitrukken het komend jaar duidelijk minder zal zijn”, besluit Hardeman.

DOORN - Tijdens een feestelijke korpsavond in de kazerne in Doorn is maandag een aantal brandweermannen van de Doornse brandweer gehuldigd voor het bereiken van een aantal dienstjaren. Ook werd er deze avond afscheid genomen van een aantal collega’s.

door Rob Verbraak

Vervolgens was het woord aan burgemeester Frits Naafs, die alle vrijwilligers hartelijk bedankte voor hun inzet. ,,De veiligheid van de inwoners van Doorn is door jullie inzet gegarandeerd, ik ken geen vrijwilligerswerk in Nederland waar zoveel eisen aan worden gesteld. Als gemeenteraad zullen we ervoor zorgen dat er voldoende geld beschikbaar gesteld wordt”, aldus Naafs. Ook stond Naafs stil bij de komende regionalisering van de brandweer in de provincie. ,,Ik hoop dat jullie een rustige oud en nieuw hebben, daar hebben jullie recht op”, besloot Naafs. Hierna werden de jubilarissen gehuldigd door commandant Guy Roumans en gedecoreerd door Naafs: Gert de Jong, Remko Hiemstra, en Richard van de Heuvel voor hun 12,5 jarig dienstverband en Peter Willigenburg en Willem Stoltenkamp voor hun 20 jarig dienstverband. Tot slot werd afscheid genomen van vijf brandweermannen: Mark Dooren, John Hendriks en Patrick Boerendans wegens verhuizing en van Peter Willigenburg na 20 jaar dienst en Huub de Zeeuw na 31 jaar dienst wegens ziekte.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie