Wat heerlijk om in de begrotingskrant, bijgevoegd in de Kaap en de Stichtse, van de gemeente te lezen dat het schip op koers ligt.

20 december 2007 om 00:00 Nieuws

Het zal u niet verbazen dat de PvdA daar als oppositiepartij wat anders tegen aankijkt.

Enige kanttekeningen

Er is een fors financieel tekort in de komende jaren en in januari doen het college en de raad de begrotingsbehandeling nog eens dunnetjes over om met bezuinigingen de gaten de dekken. De ruimte voor jeugd en jongeren is ver onder de maat.

Er is geen samenhangend sportbeleid ondanks een sterke partner als het heuvelrug sportinitiatief vanuit de sportverenigingen zelf.

De harmonisatie van de subsidies wil nog maar niet lukken en ook met de sociale woningbouw en het bouwen voor starters op de woningmarkt zit dit college niet echt in de lift.

De herindeling was mede noodzakelijk om als grotere gemeente een sterke vuist te maken ten opzichte van de buurgemeenten, hogere overheden en partijen als bijvoorbeeld pro rail.

Bij de ontwikkelingen rond het stationsgebied Driebergen Zeist en bij de verbreding van de A12 zien we hier weinig van terug.

Enfin, we hoeven hier niet alle discussies nog eens over te doen. Het is duidelijk: het college roffelt zich op de borst met een Bokitoachtige zelfvoldaanheid.

Hans Nijhof

Donkerstraat 8

Amerongen

PvdA

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie