Project van examenklas SGM in Schermerij

20 december 2007 om 00:00 Nieuws

Lex Middeldorp, woordvoerder namens de examenklas legt uit: ,,Het idee is van onze mentor Jorrit van Lienen, die het idee van een andere school overnam en het voor ons bewerkte. Op 29 oktober zijn we ermee begonnen en in zes weken tijd zijn we er met 25 leerlingen in geslaagd alles te organiseren. De sector Economie zorgde voor sponsors: Albert Heijn, het Leersumse Kaashuis en bakkerij Imminkhuizen. De sector Zorg&Welzijn tekende voor het eten en de sector Techniek voor een workshop.’’ Mentor Van Lienen moest op de dag waarop het resultaat werd gepresenteerd door ziekte afhaken, maar ook zonder hun mentor werd de klus perfect geklaard.

MAARSBERGEN/LEERSUM - De examenklas van de Theoretische Gemengde Leerweg (4TLG) van de Scholengemeenschap Maarsbergen presenteerde woensdag 12 december een bijzonder werkstuk. De leerlingen (15, 16) verzorgden als onderdeel van hun examen een gevarieerde dag voor de bewoners van De Schermerij in Leersum.

door Jan Meijer

Na een lunch was er een karaoke-samenzang. ,,Ik vroeg aan mijn opa en oma wat voor liedjes ouderen graag horen en zo hebben we een karaokeband samengesteld.’’ Nadat iedereen uit volle borst had meegezongen konden de ouderen kiezen uit het maken van kaarsen of ‘gamen’, begeleid door de leerlingen. Bij het ‘gamen’ had menigeen voor het eerst een joystick in de hand om de besturing van raceauto’s op een TV-scherm te regelen. De dag werd besloten met een film over de SGM.

Truus de Kreuk, voorzitter van de cliëntenraad van De Schermerij, was enthousiast over wat de leerlingen presteerden. ,,De Schermerij heeft dit project in combinatie gebracht met het straatfeest. Het heeft ook nog een mooi bedrag van € 240,- opgebracht voor de ‘World Granny’s. Dat zijn oudere mensen die hun kleinkinderen opvoeden omdat de ouders zijn weggevallen, bijvoorbeeld door AIDS. Dit bedrag is voldoende om één oma te helpen.’’ Ook Hennie Coenders, docente Economie was onder de indruk: ,,Vooral de wijze waarop werd samengewerkt is bewonderenswaardig. Er zijn een logboek en reflectieverslag bijgehouden. De leraren gaan alles evalueren en beoordelen, maar vooruitlopend daarop kan ik stellen dat deze projectvorm wordt vervolgd.’’ Lex Middeldorp en zijn kameraden kijken terug op een geslaagd ‘werkstuk’.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie