Korfbalvereniging Dalto gaat korfbalverenigingen trainen

13 december 2007 om 00:00 Nieuws

Het plan is afkomstig van Dalto en het doel ervan is het korfbal op een hoger niveau te krijgen en de samenwerking binnen de korfbalclubs van de Utrechtse Heuvelrug gemeente te bevorderen. De vier verenigingen kunnen elkaar steunen en daarmee hun sport meer onder de aandacht brengen van een groter publiek.

HEUVELRUG – Spelers van de selectie van de Korfbalvereniging Dalto/DSB uit Driebergen, gaan trainingsavonden geven aan de drie andere korfbalclubs in de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Dit is onlangs besloten tijdens een bijeenkomst van de voorzitters van de vier korfbalverenigingen in de gemeente en met leden van de Sportraad.

door Bertie Stierhout

Woensdagavond vond in dit kader de eerste training plaats bij Korfbalvereniging Hemur-Enge in Amerongen, die onder aanvoering van Maarten van den Berg plaats vond, daarbij terzijde gestaan door de Dalto spelers Jorrit Bergsma, Rik Brouwer, Ilona van den Berg en Willemijn Witten. De verenigingen mogen zelf aangeven waar ze in getraind willen worden door de wisselende trainers. Aan het eind van de trainingsavond wordt er een wedstrijdje één tegen één gespeeld wat door de deelnemende leden op prijs wordt gesteld. Degenen die zijn getraind worden uitgenodigd voor een thuiswedstrijd in Sporthal Hoenderdaal.

De volgende training zal worden gehouden bij de Korfbalclub Doorn op 16 januari 2008. Daar zal een kader- en een jeugdteam worden getraind. Bij Korfbalvereniging SVMM in Maarn zal in het voorjaar een training plaats vinden.

Van den Berg: ,,Wij kunnen wel zeggen dat het Dalto korfbal op zeer hoog niveau staat. In de laatste jaren hebben onze jeugdteams minimaal een nationale jeugdtitel behaald. Zij zijn zowel in de zaal als op het veld landskampioen geworden. Met de senioren verwachten wij dit jaar een gooi naar het landskampioenschap te doen. Zij hebben al twee keer de finale gehaald. Iedereen zou eens moeten komen kijken naar een wedstrijd hier. De sfeer is altijd geweldig. Aanstaande zaterdagavond speelt Dalto een thuiswedstrijd tegen KZ. Aanvang 20.00 uur”, aldus een enthousiaste Maarten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie