Kerstmatinee door pianist Igor Roma

6 december 2007 om 00:00 Nieuws

In de Maartenskerk in Doorn is op tweede Kerstdag een Kerstmatinee met de pianist Igor Roma. De sfeervolle, intieme Maartenskerk is het perfecte décor voor een Kerstmatinee, ditmaal uitgevoerd door een, ook in Nederland, zeer geliefd en bekend pianist.

Al tijdens zijn studie aan het conservatorium van Vicenza, was Igor Roma prijswinnaar bij diverse Italiaanse concoursen, in 1989 werd hij toegelaten tot de befaamde pianoacademie "Incontri col Maestro" in Imola, waar hij o.a. werkte met Lazar Berman en Alexander Lonquich. Hierna volgden internationale concoursen, met als bekroning het winnen van de 1e prijs van het Franz Liszt Concours (1996) in Utrecht, waarna zijn carrière een hoge vlucht nam. In Nederland kennen we hem ook van zijn samenwerking met o.a. Quirine Viersen en Bart Schneeman, terwijl zijn duo-tournee met landgenoot Enrico Pace (eveneens een Lisztconcours winnaar) in zowel het Concertgebouw als in New York's Lincoln Centre een groot succes werd.

Speciaal voor de Doornse Kerstmatinee komt de pianist over uit Italië, met een programma dat de hele familie zal bekoren.

Ludwig van Beethoven: Sonate opus 2 nr. 3 in C

Sonate opus 13 nr. 8 in c: "Pathétique"

Frédéric Chopin: Vier Scherzi , opus nummers: 20, 31, 39, 54

Vanaf drie weken voor het concert zijn losse kaarten verkrijgbaar bij: Doorn: Boekhandel Binkhorst (Kampweg) en VVV Doorn, Driebergen: Boekhandel Jacques Baas, Traay 4c, Leersum: Bibliotheek; Amersfoort: van Hooren en van Hees Muziek, Zuidsingel 8a.

Toegangsprijs: € 20,- ; CJP en 65+: € 17,-. Scholieren/studenten: € 5,00 ('s avonds aan de zaal). Bestellen -mits tijdig- is ook mogelijk via bankrekeningnummer 48 11 67 986 ten name van Muziek Maartenskerk.

Zie de website voor gunstig geprijsde abonnementen voor dit concert en de twee die nog volgen met het Franse Psophos Kwartet en het Duitse Mozart Pianokwartet .

De Kerstmatinee begint om 15.00 uur, zaal open om 14.30. De plaatskeuze is vrij. Adres van de zaal: Kerkplein 2, Doorn.

w.w.w.muziek-maartenskerk.nl

advertentie
advertentie