Hoofdtrainer Jan Diepeveen stopt bij DVSA

6 december 2007 om 00:00 Nieuws

,,Na een jaar of drie ga je tot de inventaris behoren”, vertelt Diepeveen. ,,Je hebt dan alles uit de spelers gehaald, als ze op hun top zitten is de rek eruit een nieuw gezicht kan dan heel verfrissend werken.” Ook de verzorgers en assistent-trainer gaan er na dit seizoen mee stoppen.

Club vol toekomst- plannen AMERONGEN - Trainer Jan Diepeveen van het eerste elftal van DVSA stopt na dit seizoen met trainen. DVSA wil de komende drie jaar gebruiken om de kwaliteit van het eerste elftal te vergroten, zodat het in de derde klasse kan gaan spelen. Diepeveen wil zich niet nog eens voor drie jaar vastleggen bij DVSA .

door Marleen Meijer

Het bestuur van de voetbalvereniging wil de club aantrekkelijker maken voor nieuwe leden. De laatste jaren ziet DVSA het ledenaantal langzaam afnemen. Door de club op een hoger plan te brengen denkt het bestuur meer nieuwe leden aan te kunnen trekken. ,,DVSA moet een club worden waar je graag bij wilt spelen, die wat te bieden heeft, daar hoort een trainer bij die zorgt dat het eerste naar de derde klasse gaat. We willen een stuk verjonging in het team doorvoeren en spelers die de club verlaten hebben terug halen”, aldus voorzitter Ralf Bruins Slot.

Het bestuur wil jonge voetballertjes vanaf het begin via een goede trainingsmethode opleiden naar een bepaald niveau, want dat is wat nu ontbreekt, volgens Bruins Slot. ,,Er lopen talentvolle jongetjes rond, alleen worden ze niet automatisch beter, omdat ze hier trainen, dat moet veranderen. Trainers moeten opgeleid worden om een meer gestructureerde training te geven, waarin je ergens naartoe werkt. Het vrijblijvende willen we er vanaf hebben. De hoofdtrainer moet ook daarbij een coachende taak naar de andere trainers toe vervullen”, legt Bruins Slot uit.

,,Het is niet zo dat we ten koste van alles een klasse hoger moeten spelen”, nuanceert Bruins Slot de plannen, ,,maar we moeten wel iets doen. Uiteindelijk doel is meer leden, daar is een aantrekkelijk totaalaanbod voor nodig. Met het kunstgrasveld en de kleedkamers die binnenkort verder vernieuwd gaan worden is al een stap in de goede richting gemaakt. Met een tafeltennistafel en een voetbalkooi moet het nog aantrekkelijker worden.”

Trainer Diepeveen heeft zijn bedenkingen bij het plan. ,,Jonge spelertjes vinden het vooral belangrijk om samen met hun vriendjes te voetballen, daar moet je niet al gaan selecteren. Het zou wel een uitdaging geweest zijn om met de selectie een klasse hoger te komen, als ze me dit na het eerste jaar voorgesteld hadden, zou ik het gedaan hebben.” Probleem is volgens de trainer dat er niet voldoende voetballers in het eerste team willen spelen, omdat ze het te goed naar hun zin hebben in hun huidige team. ,,Als je met geld schuift krijg je wel spelers, maar ook scheve gezichten, dan moet je ze allemaal een paar honderd euro geven voor schoenen.” Diepeveen verlaat de club met een goed gevoel. ,,Ik zie het allemaal nog niet direct gebeuren, maar hoop wel dat het lukt.”

advertentie
advertentie