Overdracht brandweerauto Bartiméus aan jeugdbrandweer

Nieuws

DOORN - De voorzitter van de Raad van Bestuur van Bartiméus, Tobias Witteveen heeft afgelopen zaterdag de sleutels van de bedrijfsbrandweerauto overhandigd aan burgemeester Frits Naafs van de Gemeente Utrechtse Heuvelrug.

door Rob Verbraak

De bedrijfsbrandweer van Bartiméus is opgeheven per 1 april van dit jaar omdat Bartiméus de bedrijfshulpverlening anders geregeld heeft. Bovendien beschikken alle gebouwen en woningen van Bartiméus inmiddels over een automatische brandmelding waardoor de brandweer snel ter plaatse is. In zijn toespraak zei Witteveen: ,,Het is vandaag een bijzondere dag voor Bartiméus na dertig jaar een eigen vrijwillig brandweerkorps te hebben gehad is het vandaag zover dat de brandweerauto overgedragen zal worden aan de jeugdbrandweer van Amerongen en Leersum”.

Prima conditie

Om deze overdracht zichtbaar te maken werd de wagen nog eenmaal op het terrein gebruikt om een klein en gecontroleerd vuur in een blusbak te blussen. Tot grote verrassing van de vele aanwezigen zaten er niet alleen brandweerlieden in de wagen toen deze het terrein op kwam rijden maar ook Sinterklaas met een aantal pieten. Nadat Sinterklaas luid was toegezongen, overhandigde Witteveen aan burgemeester Naafs de sleutels van de brandweerauto een Mercedes van vijfentwintig jaar oud maar nog steeds in prima conditie. ,,We vinden als Bartiméus dat de wagen nu een prima bestemming heeft gekregen” aldus Witteveen.

Naafs zei in zijn toespraak te hopen dat met deze wagen er noch meer jongeren zich zullen aansluiten bij de jeugdbrandweer. ,,De jeugd is de toekomst om door te groeien naar de professionele brandweer.” Bep Donselaar de afgelopen zes jaar commandant van de bedrijfsbrandweer en al sinds 1974 vrijwilliger bij de bedrijfsbrandweer keek toch wel met enige weemoed terug. ,,Gelukkig hebben we de afgelopen jaren geen grote branden gehad, toch zijn er wel wat kleinere brandjes geweest waar onze hulp bij nodig was” aldus Donselaar.“ Maar onze bedrijfshulpverlening is er nu voor opgeleid om waar nodig de brandweer te ondersteunen en op het uitgestrekte terrein de brandweer wegwijs te maken”, besloot Donselaar. Na het officiële gedeelte konden de cliënten van Bartiméus een rondrit maken over het terrein in een van de aanwezige brandweerauto’s.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Hoofdbrekens door hoge gasprijs (4): ‘Misschien hebben we het niet willen zien aankomen’ 5 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Kinderboerderij woest vanwege gedumpte konijnen: ‘Diertjes overnemen gaat niet zomaar’ 14 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Hoofdbrekens door hoge gasprijs (3): ‘Als je het mij vraagt komt het petroleumstel terug’ 1 okt, 16:00
PREMIUM
Afbeelding
Studentenhuizen op de Heuvelrug 1 okt, 12:51
PREMIUM
Afbeelding
Nieuwe speeltuin Beelaerts van Bloklandstraat: ‘Dit is een primeur voor onze gemeente’ 1 okt, 07:04
PREMIUM
Afbeelding
Gemeenteraad akkoord met bouwplan Sportlaan Driebergen 30 sep, 18:11
PREMIUM
Afbeelding
Hoofdbrekens door hoge gasprijs (2): ‘Een revolutie of burgeroorlog is niet ondenkbeeldig’ 30 sep, 16:00