Hartverwarmend solistenconcours

Nieuws

Heel veel jong talent krijgt op zo’n avond de kans om hun muzikale kunnen te laten horen op een groter podium dan tussen de schuifdeuren van de huiskamer. Een grote variëteit aan muziekinstrumenten en diversiteit van uitgevoerde werken zorgt voor een afwisselende avond vol muziek. Op charmante wijze praat Betty van der Meulen -voorzitter van Harmonie Manderen -de avond aan elkaar. Haar persoonlijke toelichting bij elke deelnemer is een extra aanmoediging die de spanning voor het optreden even breekt. Daarnaast geeft deze onderbreking de jury de gelegenheid de beoordelingsformulieren in te vullen, een jury onder voorzitterschap van Hans Verheij, de dirigent van het orkest Manderen, die haar taak serieus opneemt. Met name voor de dirigent is het solistenconcours een uitgelezen kans om inzicht te krijgen in de vorderingen op muzikaal gebied van de leerlingen en leden van Harmonie Manderen. Het zijn deze muzikanten die de kweekvijver vormen voor het orkest. Volgens Betty van der Meulen is het bijzonder om te zien dat een aantal solisten op het concours met een ander instrument speelt dan in het orkest. De persoonlijke inbreng in de muziek komt tijdens het concours veel meer naar de oppervlakte dan wanneer gespeeld wordt in het stramien van het orkest.

MAARN - De Harmonie Manderen hield op 23 november voor de dertiende maal het solistenconcours. De Theresiakerk in Maarn stroomde om 19.00 uur vol met publiek, in dit geval meestal familie van de solisten.

door Monique José Timmermans

Winnaars

Nadat alle deelnemers hun spannende optreden achter de rug hebben, is het wachten op de uitslag. In de categorie beginners ontvangt Rosanne van Bers de eerste prijs. In de categorie gevorderden krijgt Robin van Schaik de eer. Tenslotte is orkestlid Johathan van den Hoek de gelukkige die met de eerste prijs in de categorie ver-gevorderden naar huis mag. Het orkest treedt regelmatig op en is daarmee een sfeermaker tijdens Maarnse activiteiten. Zo zal zaterdag het orkest met sinterklaasliedjes te beluisteren zijn op het 5 mei plein en op 19 december tijdens de Kerstsamenzang. Volgend jaar bestaat het orkest 25 jaar en staat een grote hoeveelheid activiteiten op het programma, met als hoogtepunt in mei het jubileumconcert.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Rood licht voor verhuizing Landelijke Eenheid 11 uur geleden
Afbeelding
Nieuwbouw Buntplein Maarn opgeleverd 17 uur geleden
Afbeelding
Zonnevelden Overberg nog steeds omstreden 29 nov, 16:37
PREMIUM
Afbeelding
College botst met provincie over windturbines 29 nov, 11:58
Afbeelding
CBS Coolsma heeft dankzij groep 7 nu een Voedselbosje op het plein 28 nov, 13:58
PREMIUM
Afbeelding
Praat mee over toekomst het Bosbad 28 nov, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
‘Volgend jaar ga ik voor de eerste plek op het WK’ 27 nov, 07:32