Honden-school Braaf

29 november 2007 om 00:00 Nieuws

,,In Hondenspiegel, waar ik samen met mijn man trainingen geef, maken we mensen bewust van hun manier van communiceren, motiveren en leiding geven. Dit komt tot stand door ze te laten werken met de honden van de roedel van Hondenspiegel. Tijdens de training is één van je honden je maatje en begeleider, zoals bijvoorbeeld een collega, vriend of partner. De hond zal zo een ‘spiegel’ vormen waarin je naar je gedrag kijkt. Door een directe feedback van de hond vergroot je inzicht in je eigen gedragspatronen. Jij bent de enige die invloed heeft op het gedrag dat de hond laat zien. In de training maken we je samen met de hond bewust van de invloed die je communicatie en motivatie stijlen kunnen hebben. Pas daarna ga je met de nieuw verworven inzichten oefenen met de hond.”

DOORN - ,,Honden reageren op het gedrag en de lichaamstaal van de mens”. Aan het woord is Corien Vallinga, die per 1 oktober van dit jaar de nieuwe eigenaar is van Hondenschool Braaf, gevestigd aan de Buntlaan 9. Zij is evenals Bets Engel, die 17 jaar geleden de school oprichtte, gedragsbegeleider van honden. ,,De hondenschool bestaat uit twee onderdelen: Hondenschool Braaf en Hondenspiegel. In de hondenschool komen mensen die we helpen bij de (her) opvoeding van hun hond.’’

door Bertie Stierhout

Op de hondenschool wordt les gegeven door 2 instructeurs die zich diverse trainingsmethoden hebben eigen gemaakt waardoor de manier van les geven wordt aangepast aan datgene wat mens en hond nodig hebben. Vallinga:,, Wij laten hond en baas een goede relatie opbouwen met als doel dat de hond de baas of bazin als leider respecteert, zoals dat ook in een hondenroedel gebeurt. Ze moeten respect voor je hebben door leiderschap met kracht en niet met macht zoals van ,ik, (mens) ben groot en jij (hond) bent klein’. Dus je doet wat ik wil, want ik ben de baas”.

De school helpt graag bij de aanschaf van een hond en vanaf 8 weken kan een puppy cursus worden gevolgd waarbij onder meer uitleg wordt gegeven over, waarom doet een pub de dingen die hij doet’? Bij deze trainingen is het hele gezin welkom. Vallinga:,, Na 4 maanden worden het jonge honden en gaan ze puberen en ook dan kunnen wij de eigenaren begeleiden tijdens de opvoedcursus door deze pubertijd heen.Voor de kinderen is er een speciale kindercursus en verder kunnen trainingen worden gevolgd waarbij met name de praktische zaken als bijvoorbeeld de dierenarts, wandelen, joggers, van de grond eten etc. aan bod komen. ‘’

Kinderen zijn vaak dol op honden en men kan ook voor een kinderpartijtje terecht op de hondenschool. Zij leren spelenderwijs op een veilige manier met honden om te gaan. Voor inlichtingen kan men bellen met 0343-414301 of e-mailen: braaf@xs4all.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie