Musical ‘De Jantjes’ een spetterend succes

29 november 2007 om 00:00 Nieuws

Al bij de ingang van ‘De Binder’ werd duidelijk dat het om iets bijzonders ging: de rode loper was uitgelegd voor het hooggeëerd publiek. In de Arie Roubos theaterzaal werd het publiek een reeks aan primeurs voorgeschoteld. Ooit had regisseur Arie Roubos zich laten ontvallen dat het spelen met DTV van een musical zijn grote wens was, het was er nooit van gekomen. Zijn opvolger John van Spanje en diens assistent Siem Dekker durfden het wel aan. ,,Wij wilden bij ons eerste optreden in deze prachtige zaal, met alle technische mogelijkheden, iets bijzonders doen.’’ Het bleek een schot in de roos, want de voorstellingen van vrijdag en zaterdag waren binnen de kortste keren uitverkocht. Een zaterdagmiddagmatinee werd nodig. De cast bestond uit maar liefst 22 spelers, die allen hun rol tot in de puntjes hadden ingestudeerd. Van Spanje: ,,Dat was een voorwaarde voor het succes. We hebben dit als team opgepakt en met heel veel inzet, repetities en saamhorigheid zijn we erin geslaagd dit te realiseren.’’ Wie had kunnen denken dat er zoveel zangtalenten schuilden onder de leden van DTV. Of het nu de grote koornummers zoals ‘Daar komen de Jantjes’, prachtige solo’s als ‘Nou tabee dan, we gaan naar de Oost’, of het gevoelige ‘Omdat ik zoveel van je ha-au’ was, de zaal was onder de indruk en beloonde de spelers met een daverend applaus.

LEERSUM - Bij de Darthuizer Toneelvereniging (DTV) zullen vrijdag 23 en zaterdag 24 november nog lang in het geheugen gegrift blijven. De opvoering van musical ‘De Jantjes’ van Herman Bouber was een spetterend succes. Drie voorstellingen lang heeft de 58 jarige vereniging in totaal bijna 900 bezoekers in de ban gehouden.

door Jan Meijer

Leersum kan trots zijn op zijn toneelvereniging, die de duurste productie uit zijn bestaan realiseerde. Ook al roemde Van Spanje de teamprestatie, toch was het optreden van debutantes Cathelijne Jorritsma en Carolijn Kosterman hét onderwerp van gesprek na afloop in de foyer. De beloning van het publiek was een lang aangehouden applaus, dat zijn climax bereikte toen de beide regisseurs als laatste het podium betraden. Van Spanje kwam nog éénmaal terug op de teamprestatie: er zijn 45 mensen onzichtbaar gebleven, maar zonder hen zou het niet zijn gelukt.’’ De champagne van Willem Koudijs was meer dan verdiend.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie