DEV -SVMM

28 november 2007 om 00:00 Nieuws

DEV creëerde een tweetal kansen in een fase van onachtzaamheid in de SVMM-verdediging. Ook mag DEV zich gelukkig prijzen met de terugkeer van Charles van Ligten. De beste rechtsbuiten van de regio kon een aantal keer goed doorkomen, mede door het offensieve spel aan de rechterzone van SVMM kon van Ligten een aantal keer gebruik maken van de ruimte die vervolgens ontstond. Uiteindelijk werd het offensieve spel van SVMM beloond, Tim de fluiter kwam goed opzetten en schoot vanaf 20 meter met een droge knal op het doel van Maikel de Boer. De Boer kon de bal moeizaam verwerken en met hulp van de paal werd een doelpunt voorkomen. De aanval leek afgeweerd, echter Jacob van den Essenburg was als enige het "bos" ingestuurd om de bal op te pikken en vanuit een onmogelijke hoek de bal tussen de keeper en de 1e paal binnen te werken, 0 -1. SVMM probeerde door te zetten, maar werd op cruciale momenten voor het zestienmetergebied van DEV terug gefloten, door vermeende overtredingen. Een aantal DEV-spelers konden het niet verkroppen dat Dijkhorst niet van de bal was te krijgen en probeerde het met hulp van de scheidsrechter wel voor elkaar te krijgen. Uiteindelijk was de onhoudbare Polle Westbroek verantwoordelijk voor de 0-2 ruststand. Westbroek was heel attent bij balverlies van DEV en kon de trage verdediging makkelijk uitspelen, 0-2. In de eerste helft kregen de aanvallers van DEV nog wel wat mogelijkheden, maar na rust werd de wedstrijd op slot gezet door met name het sterke spel van de jonge verdedigers van SVMM, Tim de Fluiter en Simon Veldhuizen, beide hebben na rust geen duel meer verloren. De altijd gevaarlijke spits van DEV, Tim Kas, was deze middag meer bezig met zaken die niets met voetbal te maken hadden. Ook de niet snelle maar wel sterke aanvoerder van DEV, René Okkersen, werd aan banden gelegd door de nog altijd fitte, Frank van de Haar. De laatste grote kans was voor Polle Westbroek, echter hij schoot in vrije scoringspositie hoog over, hiermee had hij SVMM definitief de drie punten kunnen bezorgen. SVMM wisselde vervolgens nog tweemaal en gaf hiermee aan over een brede selectie te bezitten. Met twee geschorste en vier geblesseerde spelers werd er ook door de vervangers een goede partij op de mat gelegd. Het was voetbaltechnisch niet altijd even goed, maar qua beleving en tactiek zat het goed in elkaar. Het mooiste was eigenlijk dat SVMM de 2e helft geen kans meer heeft weg gegeven en daardoor de verdiende drie punten mee naar huis konden nemen. Aanstaande zaterdag staat de uitwedstrijd tegen SVP op het programma.

Voor de aardigheid plaatst De Kaap twee verslagen van de voetbalderby DEV versus SVMM. Een van het DEV kamp, de ander van de overwinnaar uit Maarn. MAARN - SVMM begon fel aan de wedstrijd en DEV had geen antwoord op de diepgang van de spelers aan de linkerflank van SVMM. Trainer Stuijvenberg was vergeten een rechter verdediger op te stellen, in estafette-verband gingen Berry Werkman en Jacob van den Essenburg diep. Hieruit ontstond één grote kans voor René Dijkhorst, hij kreeg de bal op de zestienmeter-lijn en kon vrij uithalen, deze bal hing helaas naast.

SVMM; Bas Langeveld; Tim de Fluiter, Peter van Kesteren, Sion Veldhuizen, Jacob van den Essenburg; Stefan Prij (75 min. Niek van Vemde), Frank van de Haar, Robbin van de Heijkant, Berry Werkman; René Dijkhorst (80 min. Gerjan Doornenbal, Polle Westbroek.

DOORN - De eerste derby van het seizoen is in het voordeel van SVMM beslist. De Maarnse ploeg kwam al voor rust op een 0-2 voorsprong en speelde dat de tweede helft zonder veel moeite uit.

DEV begon gehavend aan de wedstrijd, Ricardo van Amerongen, Gerben van Veldhuijsen, Vincent de Vries en Robert van Woerkom konden niet starten. De eerste minuten waren van beide kanten nerveus. De grootste kansen waren in de openingsfase duidelijk voor DEV. Charles van Ligten is terug op de rechtsbuitenpositie en stuurde zijn directe tegenstanders een helft lang het bos in. Na een fraaie actie legde hij de bal terug op Tim Kas die nét overschoot. Niet veel later diende de volgende kans zich aan. Een goed uitgespeelde aanval leidde tot een kans voor linksbuiten Pieter Hegger die zijn schot voorlangs zag gaan. Hegger en Van Ligten legden durf in hun spel wat DEV de afgelopen weken wel eens miste. Afgezien van een kopkans van Tim Kas zijn de aanvallende ambities van DEV daarmee wel genoemd. SVMM gebruikte de balvaste spits en opkomende spelers om voorin gevaar te stichten. Een schot uit tweede lijn werd door Michael de Boer nog tegen de paal verwerkt, maar in de rebound was Jacob van den Essenburg er als eerste bij om de 0-1 binnen te schieten voor Maarn. Vlak voor rust werd het zelfs 0-2 toen laatste man Michel van Aken een terugspeelbal liet lopen. Polle Westbroek was attent en rondde beheerst af.

De wedstrijd tussen DEV en SVMM was op verschillende niveaus een persoonlijke strijd. Maar hoe hard DEV ook wilde, het kwam de tweede helft nauwelijks nog in scoringspositie. René Okkersen was het dichtst bij. Remco van Hasselt krulde de bal dicht bij de goal ware het niet dat Okkersen de handen van de keeper vond in plaats van het net. Aan de andere kant kreeg Maarn nog één grote kans, Polle Westbroek schoot alleen voor De Boer hoog over. SVMM speelde de wedstrijd zonder veel moeite uit. Het bleek cruciaal dat Maarn uiteindelijk de eerste treffer liet noteren. Aan Maarnse zijde leken Peter van Kesteren en René Dijkhorst het gebruik van de vuisten onder routine en ervaring te scharen. De goed leidende scheidsrechter ontging deze overtredingen. Met invallers Niels van der Voort, Paul Okkersen en B-junior Michael van Beugen die zijn debuut maakte kon DEV het tij ook niet meer keren. Volgende week wacht de return tegen JSV waarvan eerder dit seizoen thuis nipt met 2-1 werd verloren. Nieuwe ronde, nieuwe kansen voor DEV.