Revius Lyceum naar finale van het NK Debatteren voor Scholieren

28 november 2007 om 00:00 Nieuws

DOORN/HILVERSUM - ‘De overheid mag geen grens stellen aan het uitdragen van idealen en Nederland moet vaker aan vredesmissies deelnemen.’ Deze en vijf andere stellingen komen op zaterdag 1 december aan bod tijdens de finale van het jaarlijkse Nederlands Kampioenschap debatteren voor middelbare scholieren in Leiden. De 32 beste scholen, waaronder het Revius Lyceum, kruisen tijdens de finaledag in vier debatronden de verbale degens. Omstreeks 16.00 uur zullen de twee beste scholen strijden om de titel Nederlands Kampioen. Dit is de tiende keer dat het NK scholieren wordt georganiseerd door het Nederlands Debat Instituut. Sinds 2006 zijn de onderdelen Troublespeech en Ballondebat naast de oorspronkelijke debatvorm toegevoegd op de Finaledag.

Een kleine 3000 scholieren van 90 scholen uit het hele land namen de afgelopen maanden via trainingen, interne competities en landelijke voorronden deel aan de negende editie van het debattoernooi. Het NK Scholieren wordt jaarlijks door het Nederlands Debat Instituut georganiseerd om het debat als educatieve methode binnen het onderwijs te stimuleren. Dit jaar wordt het toernooi mede mogelijk gemaakt door Hivos, NCDO, het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, de Universiteit Leiden en de gemeente Leiden.

Ieder jaar kiest de organisatie een maatschappelijk relevant en actueel thema dat tijdens het toernooi centraal staat. Zo luidt dit jaar het thema ‘Vrijheid, aangereikt door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Hivos en NCDO.

advertentie
advertentie