Bazaar kerken groot succes

Nieuws

MAARN - De Kapel aan de Kapelweg is zaterdag 24 november weer het decor van de jaarlijkse bazaar geweest. Met de inzet van vrijwilligers zijn veel verkoopbare spullen bijeengebracht.

door Monique José Timmermans

Het echtpaar Van Doveren - de grote animators van de bazar - lichten toe. ,,Ongeveer tien jaar geleden is de traditie om een bazaar te organiseren weer opgepakt. De gezelligheid naast de mogelijkheid om fondsen te werven zijn hiervoor de drijfveer geweest. Met de opbrengst wordt het mogelijk in eigen onderhoud en behoeften zoals een muziekinstallatie, predikantenborden, etc. te voorzien. De laatste jaren wordt ook een deel of de gehele opbrengst gebruikt om een goed doel te ondersteunen. Voorwaarde daarbij is dat het doel op een grote betrokkenheid van de Maarnse bevolking kan rekenen.'

Dit jaar is het niet anders en zal de helft van de opbrengst gebruikt worden voor de aanschaf van een beamer voor de kerk. De andere helft is bestemd voor de Stichting KiKa (Kinderen Kankervrij) en Susco Peru. De stichting houdt zich bezig met de verbetering van leef- en woonomstandigheden in de bergdorpen. Gemeenteleden zijn hier en ter plaatse zelf actief in de stichting.

Tijdens het gesprek met Van Doveren wordt hij regelmatig aan zijn jasje getrokken voor de verkoop van consumptiebonnen. Het is bijna 12.00 uur en de heerlijke geur van erwtensoep is voor de bezoekers van de bazar onweerstaanbaar. Vanuit de keuken wordt ook koffie met iets lekkers geserveerd.

Maar er wordt niet alleen gegeten en gedronken. Speuren in tweedehands boeken, spelletjes, speelgoed en andere waar. Het bewonderen van creatief tot poppen en hoeden gevouwen keuken-, thee- en vaatdoekjes en niet te vergeten de tafel vol met bloemstukken van verse bloemen. Dan blijft het gelukkig voor de organisatoren niet bij kijken en wordt er ook gekocht.

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Bewoners Doornse Vossensteinsteeg zijn verkeersoverlast beu 2 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Siepie Roorda vijftig jaar lid van Aurora: ‘Veel veranderd, maar liefde voor muziek blijft’ 5 uur geleden
Afbeelding
Lokaal nieuws blijft op peil ondanks hogere energie- en papierprijzen gisteren
PREMIUM
Afbeelding
In korte tijd veel hulp voor Irpin: ‘Iedereen zet zich in voor de wederopbouw’ 1 jul, 07:30
Afbeelding
Welkom Aan Tafel: een zomerse proeverij thuis 30 jun, 16:00
Afbeelding
Peer Kalk uit Doorn strijdt met waterstofboot in Monaco om de wereldtitel 30 jun, 13:31
Afbeelding
Win een mooie prijs met je zomerfoto 30 jun, 11:45