Alpe d’Huez bedwingen voor kankerfonds

22 november 2007 om 00:00 Nieuws

Deze twee teams zijn niet de enige die meedoen. Tijdens de eerste deelnemersbijeenkomst begin november hebben circa 200 fietsers zich gemeld. Dit zijn naast fietsers in teamverband ook bijna 100 individuele renners. Allen hebben één doel voor ogen: een bijdrage leveren aan de strijd tegen (de gevolgen van) kanker of de gevolgen van de behandeling. Vrijwel iedereen heeft in zijn directe omgeving met deze ziekte te maken. En dat motiveert: ‘opgeven is geen optie’. Niet voor de patiënten, maar ook niet voor de deelnemers aan Alpe d’HuZes. Ze gaan niet één keer naar boven, maar minimaal zes keer.

MAARN - Onder het motto ‘opgeven is geen optie’ gaan twee teams, samengesteld door Chris Bollee uit Maarn, op 5 juni 2008 de Franse Alpe d’Huez, bekend van de Tour de France, opfietsen. Het doel is minimaal 50.000 euro bijeen te brengen voor KWF Kankerbestrijding tijdens de actie die de naam Alpe d’HuZes heeft meegekregen.

door Monique José Timmermans

Chris Bollee: ,,In 2006 heb ik de eerste editie gezien, toen wilde ik één ding: de volgende keer meefietsen.’’ En dat heeft hij gedaan in 2007 en zal hij samen met onder andere zijn vrouw in het team in 2008 weer doen. ,,Het is topsport, we trainen heel hard in de sportschool, maar ook buiten. We fietsen, mountainbiken en nemen volgend jaar deel aan klassiekers als Amstel Gold en Luik-Bastenaken-Luik.’’

Alle deelnemers voelen zich gesterkt door het comité van aanbeveling waarin onder andere Erica Terpstra, Nout Wellink, Eddy Merkx, Dries van Agt en Bob Pinedo zitting hebben genomen. ,,Bovendien komt iedere cent ten goede aan het project dat door de stichting Alpe d’HuZes wordt uitgekozen binnen de aandachtsvelden van KWF Kankerbestrijding. Dit jaar het aanbieden van een individueel programma aan kankerpatiënten om de bijverschijnselen van behandeling en ziekte beter te kunnen doorstaan. Het betreft zaken als voeding, fysiotherapie en psychische hulp’, licht Bollee toe, ‘de ambitie van de totale Alpe d’HuZes karavaan is om dit jaar 3 miljoen euro bij elkaar te fietsen’.

De stichting Alpe d’HuZes heeft goed nagedacht over de sponsormogelijkheden en de daarbij passende tegenprestaties van de stichting. Dit alles is weergeven op hun eigen site www.opgevenisgeenoptie.nl.

advertentie
advertentie