De goedkoopste sportschool

15 november 2007 om 00:00 Nieuws

Rinus Riphagen, eigenaar van Rivonshop en Verspreidingen bezorgt zelf ook wekelijks kranten. Hij kan dus als geen ander alles vertellen over het werk als bezorger. Riphagen:,, Al jaren verzorgen wij het verspreiden van de te bezorgen kranten. We brengen deze aan de deur van de bezorger. Ook brengen mijn vrouw en ik zelf kranten rond. Dat doen we al jaren. Het is leuk werk dat je in je eigen tijd kunt doen.’’ Een zogenaamde ‘wijk’ bestaat uit rond de200 à 300 kranten. Voor een wijk met rond de 150 huizen heb je ongeveer anderhalf uur nodig. Je wordt niet rijk van het bezorgen maar zeker tegen de feestdagen kan het toch aardig oplopen. Ook heeft de BDU de Bikkelregeling ingesteld. Bezorgers die hun werk correct doen krijgen Bikkelpunten. Bij een bepaald aantal punten krijg je een kadobon. Ook kan je extra punten verdienen door in te vallen of een extra wijk te lopen. Elk jaar wordt er onder de beste bezorgers de een jaarprijs verloot. Dit jaar is dat een scooter of een multimedia pc.ter waarde van € 2200,-. Buiten het feit dat je, als bezorger, je eigen tijd kunt indelen is het ook nog gezond werk. Ideaal eigenlijk voor mensen die bij voorbeeld eerder gestopt zijn met werken. Je bent lekker buiten bezig,de wijk ligt in de buurt van het woonadres; de kranten worden aan de deur afgeleverd; ze hoeven niet meer gevouwen te worden; met folders die bijgesloten moeten worden zijn er ook extra verdiensten en het aantal kranten past meestal in één keer in beide fietstassen. Omgerekend verdient iemand, van ongeveer 15 jaar, per uur meer met een krantenwijk dan in een winkel. En dat komt goed uit want per direct worden er voor de volgende wijken bezorgers gezocht:

Kranten bezorgen is een leuke klus REGIO - Het bezorgen van kranten is niet alleen voorbehouden aan jongeren. Ook ouderen kunnen zich hiervoor opgeven. In sommige wijken in de regio is een tekort aan bezorgers. Wat houdt het werk als bezorger eigenlijk in?

door Marjan van den Dorpe

Doorn:1 wijk bestaande uit de Piet Heinlaan en de Van Heemskerklaan; 1 wijk: Kampweg, Vossenweg en de Heuvelweg; 1 wijk bestaande uit de Van Galenstraat en de Drift en de laatste wijk in Doorn de nieuwbouwwijk Frambozengaard, Bloemengaard en onder andere ook de Abrikozengaard.

Leersum: 1 wijk: Julianalaan; 1 wijk met onder andere de Englaan en als laatste de wijk rond de Kerkweg.

Belangstellenden kunnen informatie vragen aan Jeroen Riphagen 033- 245 2662. Hij staat altijd klaar om de bezorgers met raad en daad te helpen. Opgeven kan ook via: bikkel@bdu.nl of www.rivon.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie