Einde Tour Mondiaal in Cultuurhuis

15 november 2007 om 00:00 Nieuws

Deze wedstrijden worden georganiseerd door zimihc. Uit de”open podia” voorrondes die in deze plaatsen in vier culturele centra werden gehouden werd door een vakjury een selectie gemaakt van de vier beste groepen. Deze krijgen als prijs een door de provincie betaalde tournee langs vier theaters in de provincie.

DOORN - Al een aantal jaren worden éénmaal per jaar op diverse plekken in de provincie Utrecht wedstrijden georganiseerd in muziek, zang en dans uit alle windstreken.

door Bertie Stierhout

In het Cultuurhuis zal zaterdag 24 november het tournee worden beëindigd door de vier winnaars van de provinciale ronde. Henk Branderhorst, tijdelijk voorzitter van de programmaraad van het Cultuurhuis, vertelt dat dit de eerste keer is dat zo’n spektakel wordt georganiseerd.,,Het wordt een gevarieerd programma van de groepen Harmony Glen, Jacaranda, Kayu en Dasavatarum die een voorstelling zullen geven van traditionele en eigentijdse folk uit Ierland, Engeland en Schotland; klassieke dans uit India, Spaanstalige liederen uit Argentinië en muziek uit het hart van Afrika. Per 1 januari komt er een professionele coördinator maar wij hebben al enige programma’s voor 2008 voorbereid. De bedoeling is om tweemaal per week in het auditorium iets te brengen van jazz tot klassieke muziek, kleinkunst theater, een modeshow, een avond over natuur beheer of een gezondheidsmarkt. Kortom voor elk wat wils en met een brede oriëntatie”, aldus Branderhorst. De entreeprijs bedraagt €5,00 en kaarten zijn verkrijgbaar bij de VVV en aan de zaal. De voorstelling is van 15.00 uur tot 16.30 uur, zaal open 14.30 uur.

advertentie
advertentie